Den er søt, rosa og bedre for miljøet, men aller viktigst- den smaker kjempegodt! Fra 25. april 2019 setter IKEA en vegansk jordbærsoftis på menyen i alle IKEA-varehusene i Norge. Etter suksessen med vegetarpølsa, innfører vi nå en plantebasert jordbærsoftis for å sikre at utvalget i bistroene våre passer bedre for de mange.

Softisen vår er allerede et av de mest populære produktene i IKEAs bistroer verden over. Sommeren 2018 annonserte vi våre planer om å innføre en mer bærekraftig, fruktbasert versjon i tillegg til den tradisjonelle, melkebaserte softisen. Med lanseringen av den veganske jordbærsoftisen følger IKEA opp dette målet. Den nye softisen er fruktbasert, laget av jordbærpuré. Kanskje den beste ingrediensen- den nye softisen har nesten halvparten av karbonavtrykket sammenlignet med sin melkebaserte venn.

Les på Popidol: Se tidenes raskeste scoring i Premier League

– Målet vårt var å skape en plantebasert og vegansk is som er like myk, luftig og god som den populære melkebaserte softisen vår, sier Tor Morten Myrseth, IKEA-Food sjef i Norge. ­– Det er et smakfullt alternativ for kunder som enten må eller ønsker å unngå melkeprodukter eller foretrekker plantebaserte alternativer, legger han til.

IKEA Food vil fortsette å jobbe med utviklingen av andre plantebaserte softisversjoner, som for eksempel havre eller soya.

– Som en videreføring av IKEAs visjon om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene, ønsker IKEA Food å inspirere til en sunnere og mer bærekraftig livsstil ved å tilby god mat som har en positiv innvirkning på både mennesker og miljø, sier Myrseth.

Les på Sporten: Ideell erstatter for David de Gea vil koste 1 milliard