Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

0
42

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal gruppe av tolv eksperter som skal studere SARS-CoV-2 og finne ut hvordan vi kan stoppe framtidige pandemier som covid-19.

Det som er tema for forskningen er ikke det politiske svarteperspillet, men hvilke dyrearter kan ha hatt en rolle i starten, hvordan kunne det spre seg globalt og hvordan kan vi stoppe framtidige pandemier som covid-19?

Les: Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Norge er på lag med USA i et og alt, også når det gjelder Kina, vi har valgt å ikke benytte kinesisk vaksine og vi peker kinesiske myndigheter og ber om deres unnskyldning uten å stille spørsmålstegn ved sannheten om at pandemien oppstod i Wuhan. – Det er allerede funnet bevis for tidlige tilfeller i Italia i september i fjor, noe som ikke stemmer overens med Wuhan historien. Folkehelseinstituttet skriver på sine sider at Covid 19 ble oppdaget januar i år. (Burde i så fall hete Covid 20)

Det er det vitenskapelige tidsskriftet The Lancet som har satt sammen arbeidsgruppen, hvor Carlos das Neves direktør for forskning og internasjonalisering ved Veterinærinstituttet vil være norsk representant. – Interessen er «Én helse» som handler om den gjensidige avhengigheten mellom helse for mennesker, dyr og miljø.

Les på Sporten: Chevrolet står klare med det store sjekkheftet

Skal finne ut hva som har skjedd og hvordan
– Veterinærinstituttet har i hele sin historie aktivt støttet opp om én helse som tilnærming for å forstå fellesutfordringene som dyr, mennesker og miljø møter.

– Mens vi globalt bekjemper en av de største pandemiene i moderne tid, er det viktig at vi sammen kan oppsummere hva som skjedde og hvordan.

– Dette er viktig for å sikre at vi alle er bedre stillet i framtiden til å hindre tilsvarende hendelser, forklarer das Neves til Forskning.no

Det er viktig å finne kilden til koronaviruset. Det dreier seg om ett virus som mest sannsynlig oppsto fra et dyr, spredte seg til mennesker for så å herje rundt i hele verden.

Men det store spørsmålet er hva som har skjedd med dette viruset og hvordan har det endret seg til å plutselig bli farlig for mennesker. Og er andre dyr eventuelt også involvert?

Les på Helsesjefen: Norsk forskning kan redusere malaria-dødelighet blant barn


– Vi som sitter i arbeidsgruppen, har alle ulik faglig bakgrunn. Det er for eksempel eksperter innen virologi, biosikkerhet, helse for både dyr og mennesker. Vi søker å forstå hvordan covid-19 dukket opp og ble spredd, sier das Neves.

Det poliske spillet har vært skadelig for vår respons til pandemien, når internasjonalt samarbeid bryter sammen blir vi umiddelbart mindre forberedt. USA er ute av verdens helseorganisasjon og har meldt seg ut av samarbeidet om vaksiner og fremtidig vern mot nye pandemier.

Hva hvis undersøkelsene viser at det hele startet i Italia, eller et slakteri i Kansas.. hva vil de politiske konsekvensene bli da?.

tabola

No posts to display