House of Cards sørget for rekord for Telenor

0
117

Netflix sin største suksess så langt er historien om det politiske ekteparet Francis og Claire Underwood sin ufine klatring opp i maktens tinder, først i kongressen så det hvite hus.  Den tredje sesongen av House of Cards ble lansert i helgen og det sørget for et betydelig hopp.

Ekteparet spilles av Kevin Spacey og Robin Wright. På Twitter har Francis Underwood en egen konto som blir oppdatert fra tid til annen, her er linken.Frank Underwood på Twitter

Berit Svendsen administrerende direktør i Telenor Norge sier: «Det ble ikke overraskende ny rekord på søndag. Netflix-konsumet var da nesten 50 prosent høyere enn forrige søndag».

Det er i fastnettet mesteparten av økningen til netflix kommer nå med en økning på 225 prosent i løpet av 1 år. Den generelle økningen for Telenors bredbåndsnett har også vært stor med 50% på et år. Netflix er den som generer mest trafikk i Telenor sitt nett.

På andreplass ligger YouTube som er tett knyttet sammen med sosial deling. En nykommer som også gjør det bra med opptil 5 % av trafikken til Telenor er Twitch, som lar brukere se folk spille dataspill direkte på nettet.

Suksessen til House of Cards er ikke ny, serien er basert på en suksessroman av Michael Dobbs, men da var handlingen ikke amerikansk politikk, men den britiske. Romanen har allerede vært utgangspunktet for en TV serie. På 90 tallet lagde BBC House of Cards.  Den er også verdt å se for entusiaster av britisk underfundighet og maktkamp.

tabola

No posts to display