Steven Spielberg i gang med spionthriller

0
179

USA har lenge slitt med å lage en spion franchise på størrelse med britiske James Bond. Steven Spielberg hadde en drøm som ung regissør å få lov til å lage en Bond film. Spion filmer og tv serier går meget bra og USA har en god del suksesser, men ingen så store som Bond. For litt siden annonserte Steven Spielberg at han ville lage en spionthriller sammen med sin favorittskuespiller Tom Hanks.

Historien er lagt til den kalde krigen og utvekslingen av spioner og dissidenter som skjedde på den berømte bruen i Potsdam, mellom tidligere Vest og Øst-Berlin.

Steven Spielbergs drøm var å lage Bond-film. Det vil nok forbli en drøm. Men nå er Steven Spielberg godt i gang med sin nye spionthriller.

Filmen «Bridge of Spies» forteller historien om advokat James Donovan som ble sendt bak fiendens linjer av CIA for å forhandle frem frigivning av en U-2 pilot som ble skutt ned i Sovjet Unionen.

Årets oscarvinner ?

Allerede før filmen er ferdig har mange begynt å snakke om Oscar, grunne ligger i at Steven Spielberg har som vanlig samlet sammen et stjernelag innen alle deler av filmproduksjonen.

Manus er skrevet av Ethan og Joen Coen som har fått Oscar for Beste film og regi med No Country for Old Men og beste originalmanus for Fargo.

John Williams lager filmmusikken, hans liste over filmmusikk er imponerende, han har vunnet Oscar 5 ganger og er nominert hele 45 ganger, bare Walt Disney har flere nominasjoner. Hans filmmusikk er kjent for å være pompøs og passer som hånd i hanske med eventyr- og fantasy-filmer.

Star Wars, Superman, Haisommer, E.T., Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park og de tre første Harry Potter-filmene. Jaws og E.T. Han har laget musikk til 26 av Steven Spielberg sine filmer.

Bak kamera er det ikke mindre imponerende med den Polske kameramannen Janusz Kaminski, som har filmet alle filmene til Steven Spielberg siden Schindlers Liste og som har hentet hjem 2 Oscar priser.

Dette blir fjerde gangen Steven Spielberg og Tom Hanks samarbeider. De tre tidligere gangene var i 1998 med Saving Private Ryan, Catch Me If You Can i 2002 og The Terminal i 2004.

I Bridge of Spies medvirker også Alan Alda, som kun er nominert til Oscar en gang, men som har mottatt en hel bunke gramys for tv serien M.A.S.H. Andre skuespillere i tillegg til Tom Hanks er Amy Ryan, Mark Rylance, Austin Stowell og Billy Magnussen.

tabola

No posts to display