Grunnen til røde øyne og rar lukt i basseng

0
230

Har du badet i basseng i det siste ta deg en skikkelig dusj før du leser videre, for du kommer til å føle deg skikkelig skitten.

Du har sikkert tenkt over at det er kloret i vannet som gjør at du får røde øyne og klør, det stemmer, men ikke av den årsaken du sikkert tenker. Det er ikke kloret i vannet, men hva klor omdannes til som er opphavet til kløingen.

Dr. Michael J. Strand, direktør for det USA-baserte «Centres for Disease Control and Prevention» har gjennomfør et forskningsprogram for å finne ut av hvorfor. Lesningen er heller skitten og ganske ekkel.

«Klor binder seg med alle de tingene det er å prøve å drepe fra kroppene deres, og det danner disse kjemiske irritanter», forklarer Strand. «Det som lager stikkende øyne er klor bundet sammen med urin, svette og andre ting som lekker fra kroppen.»

Klor som binder seg med organisk materiale og bakterier danner kloramin, det er dette stoffet som er ansvarlig for lukt og røde øye, det er også denne lukten som motiverer de fleste av oss til å ikke drikke bassengvann.

Så hvordan kan du bidra til at turen i bassenget blir ekkel.  Enkelt, ved å gjøre det du har blitt fortalt siden du var barn – bruke briller og ta en dusj før du går inn. Uansett hva dine daglige renselse er, er kroppen din dekket av død hud, svette, urin og dritt. Ved dusjing før bading, vil du bidra til å bli kvitt noe av det organisk skitt som ødelegger bassenger for alle.

Og en ting til, ikke tiss i bassenget.

tabola

No posts to display