De 30 Mest redigerte Wikipedia-artikler gjennom tidene

0
198

De 30 Mest redigerte Wikipedia-artikler gjennom tidene.

Wikipedia er kontinuerlig i endring og som i resten av livet oppfatter vi ikke alt helt likt. Min opplevelse av en historisk hendelse, person eller sted vil naturlig nok være forskjellig fra din.  Det som gjør denne oversikten over de mest redigerte Wikipedia artiklene gjennom tidene spennende er at vi får en historisk oversikt over hva som er mest diskutert og som har størst uenighet.

Det er Reddit bruker yaph (Ramiro Gómez) som har laget tabellen over de 30 mest redigerte Wikipedia-artikler gjennom tidene. Han har kjørt en spørring for å se hvilke artikler hadde flest revisjoner fra lanseringen av Wikipedia 15. januar 2001 frem til 27. mars 2015. For spesielt interesserte kan vi fortelle at Yaph brukte Matplotlib, en python 2D plotting bibliotek, for å generere data.

Øverst på listen troner USAs tidligere president George W Bush, på topp ti finner vi en god spredning med alt fra Jesus, Michael Jackson, Adolf Hitler, Britney Spears og Barack Obama.

the-most-edited-wikipedia-articles-of-all-time

Mens figuren over viser de 30 mest redigert artikler som vanlige brukere vanligvis ser, det er også aktive ‘diskusjonsider «på Wikipedia der redaktører diskuterer endringer og revisjoner. Nedenfor finner du de 30 mest redigerte Wikipedia ‘diskusjonsider’ gjennom tidene.

the-most-edited-wikipedia-talk-pages-of-all-time

tabola

No posts to display