Google vil eliminere cookies

0
105

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har bestilt en tur så kan vi fortelle at det så langt har dreid seg om Cookies eller informasjonskapsler som er det sexy norske ordet.

Google ønsker å eliminere datainnsamling gjennom informasjonskapselsporing.

Les: Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Når Chrome-nettleseren neste gang oppdateres med ny teknologi en gang i fremtiden vil det ikke bygges eller brukes noen alternative verktøy for å spore internettbrukernes trafikk.

Dette vil totalt endre hvordan annonser fungerer. Google annonserte allerede tidlig i 2020 at de ville slette tredjeparts informasjonskapsler, noe som har vært sentral i elektronisk annonsering i flere tiår. Dette for å oppfylle de økende standardene for databeskyttelse i Europa og USA.

I mange år har talsmenn for personvern kritisert teknologiselskaper, inkludert Google, for å bruke informasjonskapsler til å samle inn fra nettlesere som ikke tilhører dem. Dette lar de opprette en profil på brukerne̵.

Les på Sporten: Wanda Nara i bikini kommer med innstendig oppfordring

Informasjonskapsler lagres på brukernes enheter og inneholder informasjon om besøkte nettsteder.

Google lover nå å ikke bruke annen teknologi for å erstatte informasjonskapsler eller bygge funksjonalitet i Chrome for å få tilgang til disse dataene. Likevel fortsetter Amerikas største teknologiselskap med å eksperimentere med bedriftsmåter å målrette annonser mot store grupper av anonyme brukere med felles interesser.

«For å holde nettverket åpent og tilgjengelig for alle, må vi alle gjøre mer for å beskytte personvernet – og det betyr ikke bare å eliminere informasjonskapsler fra tredjeparter, men også all teknologi som brukes til å overvåke enkeltpersoner, når de bruker Internett,» sa en Google sjef. David Temkin.

Det nye systemet vil bli testet på nettleseren Chrome i løpet av mars.

– Dersom digital annonsering ikke utvikler seg i tråd med brukernes stadig økte bekymringer over deres personvern og hvordan deres personlige identitet blir forvaltet, risikerer vi det frie og åpne internettets fremtid, sier produktleder David Temkin, ifølge The Wall Street Journal.

Les på Helsesjefen: Grønt lys for nytt legemiddel mot alvorlig nervesykdom

tabola

No posts to display