Google er på statsbesøk på Cuba

0
106

Google har blitt så store at de agerer som en stat og reiser da selvfølgelig på statsbesøk. I følge nettstedet 14ymedio.com har nå styreleder i Google Eric Schmidt og hans team gjennomført møter med Cubanske myndigheter og andre personer knyttet til informasjon og IT.

Bakgrunnen for møtet skal være å promotere åpen tilgang til Internett på Cuba, dette er ikke offisielt bekreftet verken av Eric Schmidt eller Cubanske myndigheter, men da bloggeren bak 14ymedia.com la ut en melding på Twitter om ryktene retvitret googles styreleder rett etterpå.

Pr nå er det ikke overrakende store restriksjoner på internett i Cuba og det er langt fra åpent, kun 2,6 millioner av en befolkning på 11,2 millioner har internettilgang, de fleste knyttet til statlige sentre, utenlandske firmaer og turisthoteller.

Og tilgangen er begrenset til nettsteder utvalgt av myndighetene, sist jeg sjekket (?) var ikke F7 en av de utvalgte.

Schmidt, som var Google-direktør fra 2001 til 2011, og hans team fikk en omvisning på universitetet i Havana, ifølge 14ymedio, som er Cubas første uavhengige nettavis. Den er selvfølgelig gjentatte ganger blitt blokkert, men ikke denne gangen.

Siden lillebror Castro som snart er 90 år overtok har man sett en oppmykning på Cuba og det samme har skjedd på Amerikansk side. Ihvertfall er en en forståelse for at sanksjoner innført mot Cuba ikke har virket etter intensjonene. Det er et enormt turisistmarked som venter på Cuba i det øyeblikket forholdet til USA blir normalisert.

 

tabola

No posts to display