Drive Club kommmer snart

0
77

DriveClubHvor lenge er det greit å glede seg til et spill, jeg tror grensen nesten er nådd når det gjelder DriveClub Fra Evolution Studios. Egentlig skulle spillet lanseres samtidig som Playstation 4, men det skjedde ikke og ny dato er satt. 7 oktober.

Evolution Studios som står bak en rekke bil og racing suksesser som WRC og Motorstorm har lagt alt inn i å lage et naturtro bilspill med en unik detaljrikdom.

Noe som underholder oss er at man kan kjøre bil i Norge.

DriveClub har valgt å ha 11 baner i Norge og de har vært lokale også og lagt alle de norske til Sogn og Fjordane og der er det nok av både svinger og imponerende utsikt. Man er ikke i tvil om at det er Norge man kjører i, selv de mange hullene i veiene har de fått med seg. Man skjønner hvor opptatt Evolution Studios har vært av detaljer når ser at skiltene i spillet faktisk er de skiltene vi har her. De har dog tatt seg litt friheter med hvor det faktisk er veier for at vi skal få en så god spillopplevelse som mulig, men litt kunstnerrisk frihet må de få.

De får også med seg årstider, forskjellig vær og dagens gang.

Utviklerne hevder at hvert gresstrå er unikt, hver eneste busk i teplantasjene langs veiene på banene i India står der hver for seg, og det samme gjør de hundre tusener av trær i fjellsiden i Canada. Fjellene i bakgrunnen er ikke bare malte bilder, men designet og bygget opp som en del av verdenen opptil halvannen mil unna. Det er med andre ord mulig å kjøre helt til fjellene som ligger langt der borte.

Et trykk på berørelsesplaten på DualShock 4-kontrollen åpner spillets hovedmeny, fra hvor som helst i spillet. Menyene er oversiktlige med få og konkrete valg. Vil du ut og kjøre trykker du deg inn på «Drive»-menyen. Vil du sjekke hvordan det går med klubben din, trykker du på «Club»-fanen. Det er enkelt, ja, men ærlig talt ikke så nyskapende og forsvarer ikke en utsettelse på nesten et år.

DriveClub kjører med en bildeoppdateringsfrekvens på 30 bilder i sekundet. Omgivelsene blir ganske så grøtete når man kommer opp i litt hastighet. Ved 100 kilometer i timen er man uansett for opptatt av å følge med på veien til å ta seg tid til å beundre busker og planter langs løypen.

Hvis du synes landskapet er nøye og detaljert, men det er ingenting i forhold til bilene, Ifølge utviklerne selv, har det tatt omlag sju måneder å sette sammen hver bil. Alle bilene består av tusenvis av deler, og «lakkert» med flere lag med lakk. Skulle du være så uheldig å skrense borti en vegg vil lagene gradvis ripes opp helt til metallet innerst. Bilen vil imidlertid aldri bli så ødelagt at du ikke kan fullføre løpet.

Som navnet på spillet antyder, handler DriveClub mye om å være del av en klubb. Opptil seks personer kan danne en klubb og kjøre om kapp med andre klubber for å tjene erfaringspoeng og nå nye nivåer med klubben.

Etter å ha sett det jeg har sett nå, gleder jeg med ikke mindre til spillet kommer og høsten kan begynne.

tabola

No posts to display