Gi alle i Oslo-området vaksine og vent med resten av landet til etter påske

0
989
Bilde tatt fra karantene

Det mange glemmer i diskusjonen om corona-pandemien selv om vi får beskjed om å holde avstand til hverandre, er at smitten foregår med nærkontakt. – Hvis du er fyrvokter på en øde øy trenger du verken å vaske henda, bruke maske eller droppe øl til maten.

Vi har stort sett hele tiden hatt antagelsen om at en vaksinert person, eller en person som har vært smittet og utviklet antistoffer, ikke smitter andre. Den vellykkede utrullingen av vaksine i Israel bekrefter at en vaksinert person ikke er smittsom. – Likevel, til tross for at Folkehelseinstituttet sier de alltid har ment det som sannsynlig at en vaksinert person ikke smitter andre, er ikke smitte en del av deres vaksinestrategi.

Les: Fantastisk! Det er samlet inn 14 milliarder dollar til «Den grønne muren»

Hør det utrolige i utsagnet fra våre myndigheter, smitte er ikke en del av en vaksinestrategi for en smittsom sykdom. Med en slik tankegang som er så fjernt fra all fornuft kan vi forvente at regjeringen for å hjelpe i en krisesituasjon i Sahara vil sende et team med smøreeksperter eller marinen til en operasjon i alpene.

Nå er mange kommuner stengt ned på grunn av føre var prinsippet, det går knallhardt ut over unge mennesker som ikke får en fullverdig utdannelse, de går arbeidsledig fordi de jobbene som er vanlige å ta i ung alder er de som er mest utsatt for stengning på grunn av tiltakene. Vi har fantastisk dårlig tid, vi er allerede der at skadene på grunn av tiltak mot pandemien langt overskrider skadene fra selve sykdommen.

Les på Sporten: Sport Bild: Chelsea skal ha mer tysk på Stamford Bridge

Den mentale helsen til mange blir verre når budskapet til de som skal lede oss blir ullent, vi er for lenge siden ferdig med dugnaden, nå er det ren makt bak tiltakene. Setningen vi må være føre var, passer bare hvis den presenteres før vi får en krise, ikke når vi skal være på slutten av en.

Det er ikke rart kritikken mot regjerings håndtering av corona-pandemien øker i volum. Det er helt tydelig de ikke vet hva de skal gjøre, bare hvem de har sympati med.

Et grelt eksempel er den såkalte jevne fordelingen av vaksine. Det er i realiteten en omfordeling hvor små kommuner akkurat som ved representasjon på Stortinget får mer enn store kommuner.

At Utsira kommune i Rogaland har fått dekket 15% av sin befolkning med en vaksinedose, mens tallet for Oslo er 2,82 er ikke en jevn fordeling. Det er en bevisst forfordeling av små kommuner uten smitte fremfor episentret i storbyene.

Eneste forklaring er at det er valgår og at mennesker på små steder vekter mer ved valg.

Det er ikke en gladsak når en dement 97 åring som bor et sted ingen kunne tru noen kunne bo har fått vaksine. – det er rett å slett å kaste bort noe som kunne vært med på å stanse pandemien.

Kravet er som følger: Gi den andre dosen til de som har fått den første og så konsentrer vaksiner der hvor det har størst effekt. Gi alle i Oslo området vaksine først, og så etter påske resten av landet.

Les på Helsesjefen: Vi er blitt mer redde for helsa

tabola

No posts to display