Fantastisk! Det er samlet inn 14 milliarder dollar til «Den grønne muren»

0
3487

Det er faktisk noen gode nyheter i verden, samtidig som vi skremmes daglig av mutasjoner poppende opp skjer det ting vi mener det er verdt å skrive om.

Arbeidet med å skape Afrikas grønne mur er i full gang og har fått et kraftig løft med nyheten om at er samlet inn 14 milliarder dollar.

Les på Popidol: Datteren til tidenes galeste keeper René Higuita tar internett med storm

Ideen som viser seg å virke i praksis er å stoppe utvidelsen av ørkenen Sahara og skape dyrket mark og levelige forhold for de som bor der

Prosjektet med å lage «Great Green Wall» , som vil koble øst- og vestkysten av Afrika med et grønt belte, har nettopp mottatt en erklæring på over 14 milliarder dollar i finansiering.

Etter det virtuelle toppmøtet i Paris 11. januar kunngjorde den franske presidenten Emmanuel Macron at 14 milliarder dollar hadde blitt bevilget i tilleggsfinansiering de neste ti årene.

I følge FN, som bidro til å organisere toppmøtet, vil denne økonomiske støtten «akselerere» innsatsen knyttet til Den Grønne Muren for å gjenopprette forringet land, skape grønne arbeidsplasser og beskytte biologisk mangfold i Sahel og Sahara-regionene.

Les på Sporten: Der kom bekreftelsen Pochettino har ventet på

Prosjektet er blant annet finansiert av den franske regjeringen, Verdensbanken og den afrikanske utviklingsbanken.

Ved å plante en massiv trevegg over hele kontinentet, som strekker seg over 8000 kilometer, hindrer den grønne muren ikke bare landsbyene i bli ørken, men stopper også fattigdom

Det afrikanskledede initiativet ble lansert i 2007 og dekket opprinnelig 11 land ved å plante og pleie øko-barriere langs den sørlige spissen av Sahara, som går fra Atlanterhavskysten til Rødehavet.

På 1970-tallet var regionen en gang en frodig oase av grønt og løvverk, men de kombinerte kreftene med befolkningsvekst, uholdbar landforvaltning og klimaendringer har gjort området til et kargt og forringet landområde.

GreatGreenWall.org

Innen 2019 hadde initiativet rekruttert minst ni land til å plante tørkebestandige akasietrær over hele kontinentet. Da var muren bare 15% fullført, men den har allerede hatt en utrolig innvirkning på deltakerlandene: Nigeria har restaurert over 12 millioner dekar (5 millioner hektar) ødelagt land; Det er plantet 30 millioner dekar tørkebestandige trær over Senegal; og i Etiopia er så mye som 37 millioner dekar land blitt restaurert, for å nevne de positive bidragene i noen av deltagerlandene.

Den nye finansieringen gir 30% av midlene til utviklingen som trengs for å fullføre prosjektet innen 2030. – På grunn av suksessen er det ventet at det fremover blir lettere å hente inn midler.


«The Great Green Wall er et inspirerende eksempel på økosystemgjenoppretting i aksjon,» sa Susan Gardner, direktør for FNs økosystemavdeling for miljø. «Det blir raskt en grønn vekstkorridor som gir investeringer, øker matsikkerheten, skaper arbeidsplasser og sår frø av fred.»

Mohamed Cheikh El-Ghazouani, presidenten i Mauritania og nåværende styreleder for konferansen mellom stats- og regjeringssjefer for Det pan-afrikanske Great Green Wall Agency , jublet nyheten.

“Å mobilisere denne tilleggsfinansieringen gjennom en innovativ tilnærming vil helt sikkert bidra til å nå målene med Den Grønne Muren innen 2030. 100 millioner hektar [42.400 kvadratkilometer] med nedbrutt land vil bli gjenopprettet og 10 millioner grønne arbeidsplasser vil bli opprettet, ”sa Ghazouani.

Denne tilnærmingen, som bruker Great Green Wall Accelerator for å skaffe midler, var et svar på de nye utfordringene med COVID-19-pandemien, som har brukt ressurser i Afrika.

«I den post-COVID-sammenhengen der Sahel-landene sliter med budsjetter og økonomi, vil denne akseleratoren bidra til å oppfylle økonomiske krav og akselerere oppnåelsen av sine mål,» bemerker FN i en uttalelse .

Great Green Wall. Planlagt kjørelengde. Kilde: Twitter

tabola

No posts to display