mandag, desember 6, 2021

Fremgang i kampen mot barnebruder

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

FN har annonsert neste fase i arbeidet for å få slutt på barneekteskap innen 2030. Arbeidet for å beskytte rettighetene til de mest sårbare jentene i verden fortsetter og det fokuseres nå på de 12 verste landene i verden. Flest barneekteskap skjer i Afrika, Asia og Midt-Østen.

Selv om tallene fortsatt er øker fra ubehagelig høye nivåer, begynner det internasjonale arbeidet å gi resultater hos myndigheter og frivillige organisasjoner i stadig flere områder.

«Å velge når og hvem du skal gifte seg er en av livets viktigste avgjørelser. Barneekteskap fjerner dette valget for millioner av jenter hvert år, » sier UNFPAs direktør, Dr. Babatunde Osotimehin,

«Som en del av dette globale programmet, vil vi samarbeide med myndighetene i land med høy forekomst av barneekteskap for å opprettholde rettighetene til unge jenter, slik at jentene kan nå sitt potensial og land kan oppnå sine sosiale og økonomiske utviklings mål.»

Med involvering av familier, lokalsamfunn, myndigheter og unge, vil satsingen fokusere på velprøvde strategier, herunder øke jenters tilgang til utdanning og helsetjenester, utdanning av foreldre og lokalsamfunn om farene ved barneekteskap, økt økonomisk støtte til familier, og styrke og håndheve lover som etablerer 18 som minstealder for ekteskap.

Også Norge bidrar med økonomi og andre ressurser i dette arbeidet.

«Verden har heldigvis våknet og skjønt hvilken skade barneekteskap fører til for den enkelte jente, for deres fremtidige barn og deres samfunn,» sa UNICEF direktør Anthony Lake.

«Dette er viktig nå fordi hvis dagens trender fortsetter, vil antall jenter og kvinner gift som barn nå nesten 1 milliard innen 2030 -. 1 milliard barndom tapt, 1 milliard fremtider ødelagt»

Brudd på rettighetene til jenter og kvinner

Ekteskap som skal være et resultat av likestilt kjærlighet fremstår som det motsatte når det er tvang og når det er barn som blir giftet bort.  Jenter som giftes som barn er mer sannsynlig uten eller med lite skolegang, er utsatt for vold, får alvorlige sykdommer som HIV/AIDS og død på grunn av komplikasjoner under komplikasjoner under svangerskap og fødsel.

Barneekteskap også dårlig for samfunnet og økonomien, barneekteskap fører til en syklus av fattigdom gjennom generasjonene.

Programmet som er igangsatt vil hindre millioner av barneekteskap.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This