Fregatten Helge Ingstad som kostet 4,3 milliarder å bygge er solgt som skrapmetall

0
30

Man skulle tro at med så mye penger brukt på et skip at man ville investert i et ratt! (Jeg har lest at ratt er den moderne måten å styre roret på) og folk som kan styre skipet til tross for ufordringer med dagslys og svak vind.

Norge har jagerfly med værforbehold og en marine som krasjer, ikke rart hele verden frykter «vår might».

Heldigvis er ikke alt bortkastet, istedenfor å skremme russere på sjøen blir nå Fregatten Helge Ingstad solgt som skrapmetall. – Er du ekstra heldig kan du om ikke lenge koke suppe i en gryte fra roret som styrte skipet inn i en oljetanker. – Jeg foreslår en kremet fiskesuppe etterfungt av en Captain Morgan.

Les: Innavlstaten Montana forbyr TikTok

Skipet som kostet 4,3 milliarder kroner å bygge er solgt for nesten 18 millioner kroner som skrapmetall. – dette opplyser Forsvarsmateriell til Forsvarets forum. De forteller at det er tatt ut en rekke reservedeler fra skroget som kan brukes på de øvrige fredattene vi har.

Skipet ble bygd i Spania, ferdigstilt i 2009 og veide 5000 tonn. Det kostet 4,3 milliarder kroner å bygge. – Det var i 2018 at fregatten KNM Helge Ingstad sank etter å ha kollidert med et tankskip nær Stureterminalen i Øygarden i Hordaland.

Les på Sporten: Spansk media: Real Madrid åpner porten

tabola

No posts to display