Innavlstaten Montana forbyr TikTok

0
22

En av de verste statene i USA å bo i fortsetter å innføre autoritære tiltak for å sikre at informasjon eller frihet flyter til den yngre delen av befolkningen. – Under påskudd av å beskytte unge skrev Montanas republikanske guvernør Greg Gianforte skrev under på loven som forbyr TikTik på onsdag etter at den først var blitt vedtatt i delstatsforsamlingen.

Forbudet trer i kraft 1. januar 2024 og innebærer at det vil være ulovlig for appbutikkene til Google og Apple å tilby Tiktok innenfor Montanas grenser. For både Google-eier Alphabet, Apple og Bytedance innebærer forbudet dagsbøter på 10.000 dollar for hvert eneste tilfelle der en person bruker Tiktok eller laster ned appen.

Les: God nyhet til deg som vil ta en snartur til Kina

Gianforte opplyser at forbudet forsterker «vår felles prioritet om å om å beskytte Montanas befolkning mot overvåking fra det kinesiske kommunistpartiet».

Bytedance, det kinesiske selskapet som står bak Tiktok, mener at forbudet er i strid med den amerikanske grunnloven. I en uttalelse opplyser Bytedance at selskapet «skal forsvare rettighetene til våre brukere i og utenfor Montana».

Bytedance har tidligere avvist at det gir informasjon om brukerne til kinesiske myndigheter og at selskapet ikke kommer til å gjøre det selv hvis myndighetene i Kina skulle be om det. – På Tiktoks side står flere demokratiske representanter i Kongressen, blant dem Alexandria Ocasio-Cortez, og ulike grupper som kjemper for ytringsfrihet, blant dem American Civil Liberties Union.

Forbudet kan imidlertid havne i amerikanske domstoler med argumenter om at det bryter det første grunnlovstillegget om ytringsfrihet. Tidligere president og snart seriestraffedømte Donald Trump prøvde i sin tid å forby nedlasting av de kinesiske appene Tiktok og Wechat, men ble stanset i rettsapparatet.

Les: Ryan Reynolds avslører hvilken Wrexham-stjerne som tar av seg skjorta når han hilser på Blake Lively

tabola

No posts to display