Første kvinnelige sjefsredaktør i The Guardian

0
111

Den britiske avisbransje er ekstremt tradisjonell, til og med Aftenposten vil oppfattes som ungdommelig og opprørsk. The Guardian som har flere Pulitzer priser i beltet har ansatt sin første kvinnelige sjefsredaktør noen sinne. Det faktum at hun ikke har gått på privatskole gjør ansettelsen ytterligere spesiell.

Katharine Viner som i dag leder The Guardian sin USA redaksjon har klart det kunststykke å få til meget gode lesertall i USA.  Avismarkedet i USA er knalltøft og mange mente det ville være tilnærmet umulig for The Guardian å oppnå den posisjonen de nå faktisk innehar.  Dagens Sjefsredaktør Alan Rusbridger var en sterk forkjemper for at Katharine Viner skulle overta og sier «Det er ikke tvil om hennes dyktighet, dette har vi fått bekreftet gjentagende ganger med overveldende tydelighet.

Alan Rusbridger har vært sjefsredaktør i 20 år og vil gradvis gå av i løpet av året.

Katharine Viner påtroppende sjefsredaktør sier: «Jeg skal lede en tøff, utfordrende, åpen og engasjerende avis. Vi skal stå for ambisiøs journalistikk, sette dagsorden og nå lesere over hele verden»

The Guardian startet som en lokalavis for Manchester i 1821 og ble landsdekkende over 100 år senere, etter det har de utvidet til hele verden gjennom en ukentlig internasjonal utgave. Politisk definerer avisen seg som sentrum, venstre liberalistisk. De har mottatt alle priser som det er mulig for en avis. De er verdens nest meste leste engelskspråklige avis på nett etter The New York Times med over 40 millioner lesere pr uke.

tabola

No posts to display