Folkehelseinstituttet advarer mot genialt og ufarlig flått triks

0
7594
Kvinne koser seg hjemme hos flåtten. NB ikke Veronica Blom

TV 2 har i dag en reportasje som tar frem et gammelt triks mot flått som faktisk virker og all ære til dem for det. I reportasjen møter vi svenske Veronica Blom har googlet frem og prøvd på sin egen hund med stor suksess. 

Flåtten er ikke glad i lukten av kokos

Hver eneste vår kan vi lese om verdens farligste dyr i norske medier flåtten, ikke før 17 mai feiringen er over kommer historiene.  – Det er klart irriterende å bli bitt og tungt for de som får Borreliose og plager i ledd og lavt energinivå, men verdens farligste dyr er det ikke.

Det er mange triks for å unngå flått og det er lettere for mennesker å ta på seg sokker og unngå høyt gress enn for våre firbeinte venner. – Hunder og katter oppfører seg som dyr og løper over alt også der den farlige flåtten bor.

Les: FJERNER DU FLÅTT INNEN ETT DØGN BLIR DU TROLIG IKKE SYK

Løsningen til folkehelseinstituttet er å smøre på et eller annet insektmiddel, men noen av oss er opptatt av å finne frem til noe mer miljø og helsevennlig. Som Svenske Veronica Blom fortalte til at før måtte hun plukke 5 – 6 flått av sine to hunder etter en «sommertur», men nå etter at hun har begynt å røre ut kokosolje i litt vann og sprute på hundene siden har hun til gode å finne noen.

Det virker med andre ord:

  • Bland kokosolje med vann 1 til 5
  • Ha det i en sprayflaske
  • Sprut på dyret ditt
  • Gå på tur

NB ikke nødvendig om vinteren.

 

Selv om kokosolje kan være løsningen på dyr, fraråder Folkehelseinstituttet å bruke dette på mennesker.

«Gamle råd som at man skal smøre inn flåtten med oljer, fett, smør, vaseling, sprit, stearin og lignende for å få den til å slippe er ikke å anbefale. Dette kan forsinke fjerningen av flåtten, med større risiko for sykdomssmitte som resultatat» skriver de på sine hjemmesider.

 

tabola

No posts to display