Folk som tror på astrologi er mindre intelligente og mer narsissistiske

0
169

Mens astrologi kan vokse blant generasjon Z og millennials, sier forskere at folk som tror på stjernetegn er mindre intelligente og mer narsissistiske.

Vi vet alle at én person bruker sitt astrologiske tegn som syndebukk for forferdelig oppførsel. – Du har sikkert hørt setningen, det er bare slik jeg er!.

Men en studie publisert i Personality and Individual Difference sier at det er en grunn til det: studiet av planeter og måner som korrelerer med vår personlighet stammer fra høyere nivåer av narsissisme.

For ikke å snakke om lavere IQ.

Les: Hva hadde Albert Einstein, Da Vinci og Steve Jobs til felles?

Et team av forskere fra Lunds universitet i Sverige samlet inn 264 svar fra et nettbasert spørreskjema der de observerte narsissisme og intelligens gjennom en rekke vurderinger.

«Hovedresultatet viste at jo høyere narsissisme, kanskje overraskende, jo større tro på astrologi ,» skrev teamet.

«Den positive assosiasjonen skyldes sannsynligvis deres egosentriske verdensbilde, selv om dette bør utforskes i videre forskning.»

De la til: «Jo høyere nivå av intelligens, jo mindre tro på astrologi.»

Hver person som deltok i studien ble vurdert i Astrology Belief Inventory, IPIP-30 Personality Scale og Short Dark Triad of Personality (SD3-Narcissism).

Intelligens ble målt ved hjelp av fire tredimensjonale rotasjonselementer (måling av visuelt-romlig resonnement) hentet fra International Cognitive Skills Resource.

Forskere konkluderte med at sterk tro på horoskoper mangler evnen til å tenke kritisk, noe som kan føre til tro på andre pseudovitenskaper.

Les: Lettet Dortmund bare krever 1,2 milliarder

De skrev: «Selv om det å adoptere astrologi kan virke uskyldig, er det mulig at det letter ukritisk tenkning og fremmer fordommer.»

«Dessuten korrelerer troen på astrologi med troen på mange andre pseudovitenskaper, så vel som troen på konspirasjonsteorier som antyder at det kanskje ikke er så ufarlig.»

De ga også uttrykk for at jo mer folk prøver å fremheve sin «unikehet», jo mer kan det føre til et mer «egosentrisk verdensbilde», med potensialet til en generasjon av voksende narsissister.

De la til: «Siden de astrologiske spådommene og horoskopene ser ut til å være positivt formulert, styrker det fantastiske følelser og kan dermed appellere enda mer til narsissister.»

tabola

No posts to display