lørdag, januar 22, 2022

FN-byrå ber om reguleringer for e-sigaretten.

Må lese

Ti tips for et sunnere kosthold

Å spise mer frukt og grønt er en god plan, men det er like viktig å tillate...

Maj Britt Andersen tolker Bigbang på norsk

Suksessprogrammet «Hver gang vi møtes» er inne i sin tolvte sesong, og dét med nok en spektakulær...

Djokovic utestengt fra Australia i tre år

Karen Andrews, Australias innenriksminister, har bekreftet at Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år.

Den etterlengtede WHO-rapporten oppfordrer til restriksjoner, inkludert forbud mot bruk innendørs, reklame og salg, til mindreårige.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har utstedt en etterlengtet rapport om elektroniske sigaretter som krever regulering av enhetene og deres innhold, samt forbud mot bruk innendørs, reklame og salg til mindreårige.

I en rapport som skal debatteres av FNs medlemsland på et møte i oktober, ytres det bekymring rundt konsentrasjonen av dette multimilliarddollar markedet i hendene på multinasjonale tobakkselskaper.

WHO oppfordrer til en rekke reguleringsmuligheter, inkludert å forbyr e-sigarett produsenter fra å komme med helsepåstander som for eksempel at e-sig hjelper folk til å slutte å røyke – før disse produsentene kan gi «overbevisende vitenskapelige bevis og oppnå regulatorisk godkjenning».

passiv røyker 1

 

E-sigaretter bør reguleres til å «minimere innhold og utslipp av miljøgifter», og de e-sigarettene med fruktsmak, søtsmak og de med alkoholholdige drikkesmaker bør forbys, samt at salgsautomater bør fjernes over alt.

Elektroniske sigaretter kan være mer fristende å røyke for ungdommer enn vanlige sigaretter, og når unge mennesker har prøvd e-sigaretter kan de være mer tilbøyelige til å gi seg i kast med å prøve vanlige sigaretter, sier amerikanske forskere.

- Advertisement -
Previous articleVannkrigen fortsetter
Next articlePlanken

Siste nytt

Ti tips for et sunnere kosthold

Å spise mer frukt og grønt er en god plan, men det er like viktig å tillate...

Maj Britt Andersen tolker Bigbang på norsk

Suksessprogrammet «Hver gang vi møtes» er inne i sin tolvte sesong, og dét med nok en spektakulær gjesteliste. I årets utgave er...

Djokovic utestengt fra Australia i tre år

Karen Andrews, Australias innenriksminister, har bekreftet at Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år. Novak Djokovic...

Nordkoreanske hackere stjal 400 millioner dollar i kryptovaluta

Et stort problem for all kryptovaluta er manglende regulering, noe som gjør eiere sårbare for angrep fra hackere. - Det er også...

Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder

En fireroms toppleilighet med utsikt mot Central Park ble torsdag solgt for over 1,6 milliarder kroner, et av de dyreste salgene noensinne...

More Articles Like This