lørdag, desember 11, 2021

Flickr strammer inn gratispakka betydelig og trykker slett

Må lese

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En viktig grunn for at Flickr ble så store som de er igang er tilbudet de kom med for fem år siden. 1.terabyte gratis lagring i nettskyen. – Flickr er den tjenesten de fleste fotografer foretrekker for å vise seg frem, men nå har de fått beskjed om at de enten må betale eller ha maks 1.000 bilder i skyen. 

Fra 1.000 gigabyte til 1.000 bilder

Vi tar frem kalkulatoren for å illustrere hvor mye de strammer inn. Vi regner med en gjennomsnittlig bildefil på 5 MB noe som gir 200 000 bilder. Gratis Flickr går med andre ord fra maks 200 000 bilder til 1 000 bilder. – Det er en stor forskjell som vi ikke er overbevist om at alle brukerne vil godta.

Les: India presenterer verdens høyeste statue

Det er mange andre tjenester på markedet som har tilsvarende og i noen tilfelle bedre løsninger. Eksempler her er Google Foto eller den norske tjenesten Expono

Nye eiere gir ikke ved dørene
Yahoo! kjøpte Flickr i 2005, men solgte tjenesten tidligere i år til den konkurrerende tjenesten Smugmug. Og nå har de nye eierne besluttet at Flickrs gratistilbud skal innskrenkes kraftig:

Om du trenger mer enn det, tilbyr tjenesten en pro-utgave med ubegrenset lagringsplass for 50 dollar i året (drøye 400 kroner), som også inkluderer visningsstatistikk og den slags.

Ber brukerne rydde opp
Men hva om du har lagret mer enn 1.000 bilder hos Flickr og ikke ønsker å betale for å bruke tjenesten videre? Da må du rydde opp selv.

Les på Popidol: Verdens kuleste spiller? En aldri så liten mimretur

8. januar 2019 er den første datoen å merke seg. Fra denne dagen vil brukere med mer enn 1.000 bilder i Flickr-arkivet, og som ikke betaler for seg, miste muligheten til å laste opp mer innhold.

Om du har såpass mange bilder lagret hos Flickr og vil fortsette å bruke tjenesten, bør du med andre ord betale for pro-abonnementet innen den tid. Slår du til før 30. november, får du 30 prosent rabatt.

Men den 5. februar 2019 trykker Flickr på den røde knappen:

Om du ikke betaler for deg og har mer enn 1.000 bilder lagret på Flickrs servere, vil tjenesten automatisk slette alle bilder på kontoen, med unntak av de 1.000 siste du har lastet opp.

 

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

More Articles Like This