Flere flyr med SAS

Må lese

Vil hente norsk lagkamerat til Martin Ødegaard

Martin Ødegaard gjør det så bra som lånesoldat i Real Sociedad at de gjør sitt ytterste for...

Havdyr holder millioner av virus i sjakk

I disse virusfokuserte tider er det oppmuntrende å vite at mange marine skapninger kjemper mot virus, inkludert...

Flere lyttere og lavere utgifter ved å droppe lokalt innhold

Bauer gjør et femtitalls lokale stasjoner om til nasjonalt nettverk, som Global har gjort før
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

SAS hadde en passasjervekst på 5,6 prosent til 2,5 millioner reisende i april. Samtidig slet flyselskapet med å fylle opp flyene.

Kabinfaktoren viser hvor fulle flyene er, og tallene for april viser at den falt med 3 prosentpoeng til 72,7 prosent. Samtidig falt den planlagte trafikken med 2,2 prosent, mens kapasiteten økte med 1,9 prosent.

– Ettersom påsken falt på et annet tidspunkt enn i fjor, justerte SAS sitt nettverk og økte kapasiteten på mer forretningsorienterte ruter i april, skriver SAS i en pressemelding.

Selskapet fastslår at resultatet ble et høyere trafikkvolum særlig på kortere ruter innen Skandinavia, noe som hadde en positiv effekt på både den såkalte yielden og pask – inntekten per passasjerkilometer og inntekten per tilgjengelige setekilometer.

Selskapet merker imidlertid valutasvingningene og opplyser at den sterke amerikanske dollaren vil ha en negativ effekt på resultatet i andre kvartal med mer enn 200 millioner svenske kroner.

– Samtidig er effektivitetsprogrammet i ferd med å bli implementert. Som tidligere kunngjort, er det ventet å resultere i totale restruktureringskostnader på 1 milliard svenske kroner.

Flyselskapet planlegger i regnskapsåret 2017/2018 å øke kapasiteten med 1 til 3 prosent, drevet av lengre europeiske ruter og det faktum at Airbus A320neo-maskinene har flere seter enn flyene de erstatter.

- Advertisement -

Siste nytt

Vil hente norsk lagkamerat til Martin Ødegaard

Martin Ødegaard gjør det så bra som lånesoldat i Real Sociedad at de gjør sitt ytterste for...

Havdyr holder millioner av virus i sjakk

I disse virusfokuserte tider er det oppmuntrende å vite at mange marine skapninger kjemper mot virus, inkludert hjerteskjell. Regnskogen er i...

Flere lyttere og lavere utgifter ved å droppe lokalt innhold

Bauer gjør et femtitalls lokale stasjoner om til nasjonalt nettverk, som Global har gjort før Bauer, som nå er...

Williams legger ut Formel 1-teamet for salg

Williams har kunngjort at de er åpne for å selge sitt Formel 1-lag i nær fremtid. Frank Williams har også stipulert en...

Dette er Zlatan Ibrahimovic sitt milliardimperium

Den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic sitt forretningsimperium har nettopp avsluttet regnskapet for 2019, tallene viser at overskuddet er halvert.

More Articles Like This