onsdag, mai 5, 2021

FDA advarer mot Simvastatin

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mens NAV og legemiddelverket anbefaler Simvastatin for bruk mot høyt kolesterol advarer det amerikanske legemiddelverket advarer mot alvorlige bivirkninger. Akkurat nå brukes medisinen av over 350 000 mennesker bare i Norge.

I tillegg til å advare mot for store doser (over 80 milligram) har de også laget en liste over medisiner som ikke bør tas i kombinasjon med Simvastatin.

Grunnen til anbefalingen som gis er at medisinen er effektiv for å senke kolestrolnivået i blodet og dermed reduserer faren for hjerteinfarkt.

Kan føre til nyresvikt

NRK skriver at FDA undersøkte drøyt 6000 pasienter i seks år. Den ene gruppen tok daglige doser på 80 milligram, mens den andre tok doser på 20 milligram.

52 av pasientene på høye doser utviklet muskelsykdommen myopati, og elleve av dem utviklet den farligste formen for myopati, rhabdomyolyse, som kan føre til nyresvikt og død.

Blant pasientene som tok lave doser, utviklet bare én myopati, og ingen rhabdomyolyse.

FDA oppfordrer pasienter som opplever muskelsmerter, svakhet, mørk eller rødfarget urin eller uventet trøtthet til å kontakte lege.

Legemiddelverket har fortsatt ikke bestemt seg om de vil gå ut med nærmere informasjon eller en advarsel til norske pasienter.

Generelt er det større sjanse for bivirkningen jo større doser som tas og hvis de tas lenge, det er pr nå flere medisiner på markedet, i mange år var Simvastatin enerådene, de fleste mener det ikke er stor forskjell på de ulike variantene av «statiner»

Til tross for advarslene i USA er tilfeller av bivirkninger forholdsvis små og de mest alvorlige er meget sjeldne.  I tilfeller med høyt kolesterol er absolutt en livsstilsendring å foretrekke, mye kan gjøres med kosthold og aktivitet.

Artikkelen var først publisert på Helsesjefen

- Advertisement -
Previous articleMagasinet Sheikh er Sheikh
Next articleSe Sylvi bader

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This