torsdag, desember 2, 2021

Europas billigste byer

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Oslo har kommet inn på Backpacker indeksen til The Price of travel, langt nede på listen, men likevel flott for turister som tenker på å besøke Norge i en av sine ferier. Årsaken for oss som liker å reise er ikke så bra, grunnen er selvsagt valuta og da spesielt ovenfor euro og pund.

Her får du oversikt over de billigste byene i Europa for deg som turist.

1 – Kiev, Ukraina (billigste)

Kiev har alltid vært billig (og svært avsidesliggende) i forhold til resten av Europa, før konflikten med Russland og usikkerheten de siste årene begynte byen å tiltrekke seg turister, det er fortsatt mulig og forholdsvis sikkert for turister. Valutaen er kraftig ned og inflasjonen skyter i været. Det er derfor vanskelig å si nøyaktig hva prisene kommer til å være utover i 2016, men det kommer uansett til å være billig. Vi krysser fingrene for bedre tider for landet, skjer det vil Kiev igjen kunne utvikle sin turistnæring på en god måte.

Valuta: Ukraina hryvnia

Billige / god hostel: DREAM Story Hostel – 83.00 / natt

Transport: 8,00

Måltider: 288.00

Drinker / Underholdning: 150.00

Attraksjoner: 10.00

Daglig Backpacker Index: UHR 539,00 = US $ 22,84 / dag

Patons-Bridge-by-Kiev-Assist-950x400

2 – Bucuresti, Romania

Definitivt ikke Romanias mest sjarmerende by, gamlebyen i Bucuresti får greie anmeldelser, men resten av byen sliter med å appellere til turister. Heldigvis er alt billig, noe som kan bidra til å gjøre de mange frustrasjonene for at ting ikke helt virker litt bedre.

Valuta: Rumensk leu

Billige / god hostel: X Hostel Bucharest = 25,00 / natt

Transport: 5,00

Måltider: 43.20

Drinker / Underholdning: 12.00

Attraksjoner: 12.00

Daglig Backpacker Index: RON97.20 – US $ 23,42 / dag

fantani

3 – Krakow, Polen

Krakow fortsetter enda en gang som Europas beste reise røverkjøp. De lave prisene er med på å trekke europeere i hopetall for helgeturer, og det er mange flotte og billige vandrerhjem, barer og restauranter å holde prisene lave, mens man nyter den vakre gamlebyen og den lokale kulturen. Få med deg Krakow før popularitet driver prisene opp som i Praha og Budapest. Gdansk med Sopot er ikke med på listen, men har de siste årene blitt veldig populært for Norske turister på helgetur. I Tillegg til det Krakow kan gi har de over en mil lang sandstrand som kommer til å trekke mange sommerturister.

Valuta: Polsk zloty

Billige / god hostel: Flamingo Hostel – 35.23 / natt

Transport: 5,60

Måltider: 24.00

Drinker / Underholdning: 18.00

Attraksjoner: 16.00

Daglig Backpacker indeks: PLN98.83 = US $ 25,15 / dag

polands-cultural-capital-krakow15

4 – Sofia, Bulgaria

Sofia er fortsatt et fantastisk røverkjøp blant europeiske hovedsteder når du først har kommet dit, med et svært hyggelig sentrum som er innbydende for turister. Prisene på nesten alt er veldig billig, med unntak for innkommende fly fra andre større byer.  Ikke forvent en lang liste attraksjoner, men en overraskende fin urban opplevelse med sjokkerende rimelige priser. Tilfeldig søk for langhelg i mars viste priser fra Oslo med mellomlanding i Wien for kr 2 669 tur retur. (Dette er ca. 1000 mer enn tilsvarende distanse til storbyer med mer konkurranse)

Valuta: Bulgaria Leva

Billige / god hostel: Hostel Mostel – 13.70 (inkluderer frokost)

Transport: 2,00

Måltider: 16.80

Drinker / Underholdning: 7,50

Attraksjoner: 6,00

Daglig Backpacker indeks: BGN46.00 = US $ 25,56 / dag

1

5 – Beograd, Serbia

Beograd er den av byene på Balkan som fortsatt sliter mest med image etter borgerkrigen på 90 tallet, Serberne har fått stempel som drittsekker etter dette og klarer ikke å tiltrekke seg turister i særlig grad Det er ikke overflod av attraksjoner, men du vil finne et livlig og interessant urbant senter med bra uteliv og tiltalende priser.

Valuta: serbiske dinarer (prisene nedenfor er i euro)

Billige / god hostel: Good Morning Hostel Belgrade – 6,00 / natt

Transport: 1,50

Måltider: 9.60

Drinker / Underholdning: 4,50

Attraksjoner: 3,00

Daglig Backpacker Index: € 24,60 = US $ 26,74 / dag

Stitched Panorama
Stitched Panorama

6 – Sarajevo, Bosnia-Hercegovina

En annen by hvis navn maner frem bilder av sine tidligere problemer, er Sarajevo en destinasjon som også sliter med å tiltrekke seg turister. Plasseringen dypt inn i fjellet gjør også byen litt utilgjengelig, men flyr du i godvær vil du få en utrolig vakker utsikt. Den muslimske Gamlebyen ved siden av moderne sentrum er veldig interessant og utrolig innbydende. Dette er en skjult perle, blant annet fordi det er så vanskelig å nå. Hvis man kan finne ut en måte å komme hit, gjør det og se hva dette dreier seg om. De fleste reiser til Sarajevo med fly har et eller to stopp, gjerne med mellomlanding i Tyrkia, billigste tur tilfeldig langhelg var på Kr 2 234.

Valuta: Omregnet Mark (fast, slik at prisene nedenfor er i euro)

Billige / god hostel: Hostel Ljubicica – 6,00 / natt

Transport: 3.60

Måltider: 9.60

Drinker / Underholdning: 3,75

Attraksjoner: 4,00

Daglig Backpacker Index: € 26,95 = US $ 29,29 / dag

herzegovina-day-tour-from-sarajevo-in-sarajevo-255275

7 – Budapest, Ungarn

Budapest, når det gjelder priser er byen delt i to, delen langs elven med de fleste turistene er langt fra billig, mens resten, som også er veldig trivelig, er veldig billig. Byen renner over av slott og katedraler som står der som beviser på fordums storhet. Byen er også kjent for sine termiske bad. Rimelige hoteller finner du litt utenfor sentrum, mens det over alt finnes billige og gode vandrerhjem.

Valuta: Ungarn forint

Billige / god hostel: Bazar Hostel – 2510 / natt

Transport: 700

Måltider: 3120

Drinker / Underholdning: 1050

Attraksjoner: 1500

Daglig Backpacker indeks: HUF8,880 = US $ 30,73 / dag

rsz_1budapest_-_turkish_baths_2

8 – Český Krumlov, Tsjekkia

Cesky Krumlov Dette er den nest mest populære turistbyen i Tsjekkia. Byen er en juvel vel verdt turen. Innrammet av en nydelig elv, den historiske gamlebyen er perfekt bevart og ennå ikke altfor befolket av turister. Best av alt, synes Český Krumlov sjokkerende billig når man er der, med hotell, mat og drikke til meget lave priser selv i hjertet av byen. Dette stedet er en stor hit for asiatiske turister, av en eller annen grunn, selv om det er sterkt anbefalt for alle.

Valuta: Tsjekkia krona

Billige / god hostel: Hostel Merlin – 252 / natt

Transport: 48

Måltider: 288

Drinker / Underholdning: 90

Attraksjoner: 100

Daglig Backpacker indeks: CZK778 = US $ 31,24 / dag

Budapest-Deluxe1

9 – Warszawa, Polen

Mens Krakow får de fleste av Polens turister, har hovedstaden med sine litt over 3 millioner innbyggere også mye å skryte av i tillegg til meget rimelige priser. Gamlebyen i sentrum ble som så mange andre Polske byer gjenoppbygd etter andre verdenskrig så nært opptil slik de var. Gamlebyen er meget sjarmerende og imponerende gjenoppbygd. Warszawa er litt ut av veien for de fleste reisende, med få direkteruter fra Norge.

Valuta: Polsk zloty

Billige / god hostel: Warszawa Hostel – 35.23 / natt

Transport: 6.80

Måltider: 39.60

Drinker / Underholdning: 21.00

Attraksjoner: 23.00

Daglig Backpacker indeks: PLN125.63 = US $ 31,97 / dag

10 – Zagreb, Kroatia

Strandlivet og byene ved sjøen er Kroatias hovedattraksjonen, så Zagreb, som er godt i inne i landet, har en tendens til å være bare en kort stopp for de fleste. Fremdeles ganske billig etter europeisk målestokk, og spesielt i forhold til Italia rett ved siden av er Zagreb et røverkjøp og verdt en pause på vei til en av strandbyene eller til Plitvice National Park.

Valuta: Kroatisk kuna

Billige / god hostel: Brit Hostel Zagreb – 60 / natt

Transport: 20

Måltider: 84

Drinker / Underholdning: 36

Attraksjoner: 30

Daglig Backpacker indeks: HRK230.00 = US $ 32,62 / dag

P1020018

11 – Vilnius, Litauen

Vilnius er ikke som Riga og Tallinn en havneby, av denne grunn føles det langt mindre turistifisert enn de to andre. Hovedstaden i Litauen er overraskende billig og vakker, en av de mer spesielle attraksjoner er Frank Zappa statuen. (Den er vanskelig å finne og man tror etter hvert det er en myte, men den finnes) Vilnius er en av de stedene som til tross for at valutaen er Euro har klart å holde et lavt prisnivå.

Valuta: Euro

Billige / god hostel: Downtown Forest Hostel & Camping – 6,00 / natt

Transport: 2,00

Måltider: 13.20

Drinker / Underholdning: 6,00

Attraksjoner: 3,00

Daglig Backpacker Index: € 30,20 = US $ 32,83 / dag

0874

12 – Riga, Latvia

Det er overraskende å se en by så langt nord også så høyt på billige-byer liste, men det viser seg at Riga er ganske et røverkjøp for backpacking settet. Hostel senger spesielt er svært rimelig, og så er stort sett alt annet. Rigas Hovedproblemet er at det er litt ut av veien for de som ikke er på en omfattende turné. Selv for en helgetur, er Riga verdt en titt, spesielt for nattelivet publikum.

Valuta: Euro

Billige / god hostel: Central Hostel – 5,00 / natt

Transport: 2,30

Måltider: 12.00

Drinker / Underholdning: 6,00

Attraksjoner: 6,00

Daglig Backpacker Index: € 31,30 = US $ 34,02 / dag

Riga-37856

13 – Istanbul, Tyrkia

Den klassiske øst-møter-vest byen hadde blitt snikende opp i pris, men nedgangen av den tyrkiske lira det siste har gjort det et røverkjøp på nytt. Det er ingen mangel på markeder, moskeer og attraksjoner for enda et lengre opphold, og overalt ellers i Tyrkia er billigere. Overnatting er dyrere enn man kunne forvente. Sjekk vår liste over anbefalte billige hoteller Istanbul for gode kjøp i alle prisklasser.

Valuta: tyrkisk lira

Billige / god hostel: Best Island Hostel – 22.00 / natt

Transport: 8,00

Måltider: 24.00

Drinker / Underholdning: 21.00

Attraksjoner: 25.00

Daglig Backpacker indeks: TRY100 = US $ 34,36 / dag

Sultan-Ahmed-Mosque-Istanbul

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This