Et brett som flyr

0
244

I Tilbake til fremtiden 2 hadde Marty McFly et hover – bord, det var helt supert, men ikke over vann. Drømmen om et eget brett som kan fly har vært en guttedrøm for mange. Filmen som var ufattelig dårlig sørget for at Michael J Fox ble en verdensstjerne og at drømmen om et brett som kunne fly ble skapt.

Det er et selskap som mener de har klart å lage et brett som kan fly, i hvert fall sveve, de samler nå inn penger gjennom kickstarter og er nesten i havn. Hendo som står bak prosjektet oppfordrer også deg, hvis du har en oppfinner i magen å være med på laget og gjøre oppfinnelse enda bedre, for det er begrensninger

Prototypen heter Hoved Engines og har fire motorer som skaper et magnetfelt. Maksvekten er 113 KG og det løfter brettet 2,5 cm over bakken. Du svever og hel uten rullemotstand farer bortover, og fordi brettet er så nærme bakken kan du fortsatt sparke fra og gi fart.

Dette er fett som snus, og virkelig bra hvis de slemme guttene er etter deg, du kan bare hoppe på Hover bordet og rase av sted, men ikke riktig enda, med mindre du bor på et hangarship. Hover bordet virker bare på magnetisk underlag, det vil si en overfate av jern,stål eller lignenede.

Men det er muligens der du kommer inn.

Selskapet bak hover – vil ha folk til å bidra til å utvikle ideen videre, så en dag, du kan også fly noe annet enn metall. Derfor har de laget teknologien så billig og tilgjengelig som mulig med deres spesielle Whitebox Developer Kit. På den måten kan du selv forske på magneter. Hvis du for eksempel ønsker du deg en svevende stol, så er det ikke noe problem.

Slik virker det

Å sveve med magneter er en enkel idé. Prinsippet er det samme som når man setter to magneter mot hverandre – de frastøter hverandre. Dessverre er dette en energi som er umulig å styre. Det kalles Earnshaw setning som lyder noe sånt som at det er umulig å lage en stabil statisk likevekt mellom to magneter. Det har vært en rekke måter å komme rundt dette, men ingen har vist seg effektive nok for daglig bruk.

Se videoen som ble lagt ut på Kickstarter på Popidol

 

Tilbake til fremtiden er en film fra 1985 regissert av Robert Zemeckis, skrevet av Robert Zemeckis og Bob Gale, og har Michael J. Fox og Christopher Lloyd som hovedrolleinnehavere. Artisten Drew Struzan har lagd kunsten i filmens plakater. Etter suksessen med filmen, ble to oppfølgere lagd, Tilbake til fremtiden II og Tilbake til fremtiden III, slik at det ble en trilogi. Tilbake til fremtiden ble en kassasuksess i USA og spilte inn 210 millioner dollar.

tabola

No posts to display