mandag, juli 13, 2020

Jack Bruce er død

Må lese

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til...

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der....

Planlegger verdens største flytende havvindpark

Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der)...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Sammen med Eric Clapton og Ginger Baker var Jack Bruce bandet Cream. Jack som var en av verdens beste musikere og spennende låtskriver, sang også i bandet. Cream hadde en unik sound og intellektuell tilnærming til sine låter.   Bandet var ifølge Eric Clapton det av bandene han har spilt med som han synes passet best med hans ønsker. Det sier ikke så lite fra mannen som har en unik status og har spilt i band som The Yarbirds, Derek and the dominoes og John Mayalls blues brakers

Mange er ikke klar over hvor store Cream var, de har solgt nesten 100 millioner album og Jack Bruce var låtskriver til de fleste av låtene til bandet. Inkludert megahittene deriblant «I Feel Free» og «Sunshine Of Your Love».

Jack Bruce som kommer fra Scotland spilte i sine ungdomsår også i Manfred Mann og John Mayall’s Blues Breakers. Han døde hjemme i Suffolk omgitt av sin familie, dette bekreftes av talskvinnen Claire Singers.

Cream hadde flere hitter og mye humor, den erke typiske brittiske humoren er uvanlig for et rockeband, men slo godt an. Et godt eksempel på dette er Cream sin sang Anyone for tennis?

I denne videoen ser du tydelig hvilket tiår vi befinner oss i

Artisten og Gitaristen Jack Bruce ble 71 år gammel, han klarte aldri å slå igjennom som soloartist, men var musiker for mange andre artister både på turneer og i studio.

«Det er med stor sorg at vi, Jacks familie, kunngjør bortgangen til vår høyt elskede Jack: ektemann, far og bestefar – og ellers en legende», lyder det i minneordene på artistens egen hjemmeside.

 

«Musikkverdenen vil bli et fattigere sted uten ham, men han vil for alltid leve videre i musikken sin og i våre hjerter», heter det videre.

Cream, som ellers besto av Eric Clapton og Ginger Baker, ble oppløst i 1968. De hadde da din storhetstid, men Bruce valgte å trekke seg ut fordi han angivelig ønsket å gå en annen retning i karrieren.

- Advertisement -

Siste nytt

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til...

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der. Han er ikke redd for...

Planlegger verdens største flytende havvindpark

Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der) til tross for at de...

Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen

Malaga er en perle i Spania, men Andalucia-området har så mye mer å by på. Med en leiebil kan du få i...

Restauranten på kanten av atmosfæren

Allerede neste år starter et amerikansk selskap de første testene av en ballong som skal frakte passasjerer til kanten av atmosfære. -...

More Articles Like This