Vannkrise i California

0
256

Mange steder i Norge er elvene våre i ferd med å gå over sine bredder, og det er noe vi bare må venne oss til ifølge ekspertene. Der det er vått blir det våtere. Andre steder i verden for det i utgangspunktet er tørt, blir det nå enda tørrere.

La Times skriver at I California er det erklært krise og unntakstilstand i forbindelse med svært lite tilgjengelig vann. En rekke restriksjoner er satt inn, disse gjelder det offentlige og bedrifter og private hjem

Tidligere denne uken erklærte «Upper San Gabriel -waley Municipal Water District» vannkrise på grunn av rekordlave nivåer. Grunnvannet har aldri stått lavere og tiltakene som er satt i sving er får å prøve å i det hele tatt senere ha vann å hente ut.

Ca 1 millioner mennesker i San Gabriel dalen er berørte og byrået som leverer vann sier at med mindre det kommer mer nedbør enn normalt vil restriksjonene fortsette. Det trengs betydelige mengder med vann for å fylle opp grunnvann igjen.

Også i nærliggende områder er det problemer med vannforsyningene, men de vil hjelpe til så godt de kan.

«Dagens handling av styret er nødvendig å fortsette den pålitelig og sikker drift av bassenget vannforsyning, » sier Anthony Fellow, president i Upper San Gabriel -waley Municipal Water District. » Grunnvannsnivå fortsetter å treffe rekordlave nivåer og værmeldinger spår fortsatt tørke lignende forhold. »

De siste tre årene har det vært under gjennomsnittet regn og begrenset tilgjengelighet av importert vann og høyt forbruk. Dette har hindret naturlig fylling av grunnvann fylling har forlatt hoved San Gabriel Basin på et rekordlavt nivå.

Grunnvannsnivå kunne slippe ytterligere 20 meter eller mer uten vannleveranser, og hvis denne vinteren er så tørr som fjorårets.

The Upper San Gabriel -dalen Municipal Water District serverer nesten 1 million mennesker, og mer enn 78 milliarder liter vann i året er brukt i sitt tjenesteområde . Distriktet er medlem byrå i Metropolitan Water District of Southern California.

tabola

No posts to display