En nær venn av Jürgen Klopp har kastet lys over hvor den ikoniske Liverpool-sjefen vil lande

0
1
Jürgen Klopp! Spiller og suksessrik manager

Jürgen Klopp avslutter ni fantastiske år som manager for Liverpool om noen få dager. – Han har vunnet både Premier League og Champions League i sin tid på Anfield og skapt en optimisme «The Reds» hadde savnet i mange år.

At det blir en statue på Anfield er hevet over enhver tvil. Nå har en nær venn av Jürgen Klopp har kastet lys over hvor den ikoniske Liverpool-sjefen vil lande når han skal sikre seg sin neste jobb.

Mainz-sjef Christian Heidel som få dager etter at Jürgen Klopp la fotballskoene på hylla i februar 2001 ga sin lojale spiller gjennom over ti år sin egen jobb som manager i klubben. – Heidel rykket oppover i systemet og fikk nesten syv gode år som sjefen til Klopp før han gikk videre til Borussia Dortmund.

Les: Ronaldo har bestilt Manchester United-stjerne

Klopp kunngjorde allerede i januar at han vil avslutte sin legendariske periode på Anfield denne sommeren. Tyskeren, 56, vil forlate de røde som en av de største managerne i klubbens historie og utvilsomt deres nr. 1-sjef i Premier League-æraen.

Feyenoords Arne Slot er mannen som vil forsøke å fylle det gigantiske tomrommet etter Klopp. Hvorvidt Slot kan leve opp til forventningene eller om jobben vil sluke ham hel – slik den ser ut til å ha gjort med nederlenderen Erik ten Hag på Old Trafford – gjenstår å se.

Uansett, dagens oppdatering gjelder fremtiden til Klopp og hvor karrieren hans vil ta ham videre. Da han kunngjorde sin avgang fra Liverpool, understreket Klopp at han ville ta en lang sabbatsperiode.

Les på Sporten: Manchester United spiss hylles av tidligere Arsenal stjerne, lord Nicklas Bendtner

Mainz-sjef Christian Heidel – har to store hint om hvor Klopps fremtid kunne ligge.

Heidel var Klopps manager under deler av sin spillerkarriere i Mainz. Etter å ha flyttet opp i klubben, utnevnte Heidel senere Klopp som manager i 2001 og jobbet med Reds-helten under hele hans lederopphold i Mainz mellom 2001-08.


Tyske BILD, hevdet Heidel å ha en idé om hva Klopp vil og ikke vil gjøre når han forlater Liverpool – inkludert aldri å administrere en annen klubb i England bortsett fra de røde. Forslag om at han en dag kunne ta over hos Dortmunds store rival Bayern München ble også avvist.

Heidel sa: «Til alle menneskene som nå tror at han vil være tilbake om to måneder: Det er ikke Jürgen Klopp, jeg vil stikke hånden i ilden for det. Og jeg vet litt om hva han driver med.

«Folkene som sier at han kommer tilbake i morgen, hva slags press var det på en trener som Jürgen Klopp – med disse klubbene han hadde.

«Det er helt forståelig for meg at han bare vil ta vare på seg selv og familien sin nå.»

Heidel konkluderte: «Det blir ikke så lett. Jeg kan ikke forestille meg at han noen gang trener en annen klubb i England. Det passer ham bare ikke. Og jeg tror det også er veldig vanskelig i Tyskland.»

Et potensielt neste skritt i Klopps karriere som har blitt omtalt, er å ta det tyske landslaget som de senere årene har slitt.

Selv om nåværende sjef Julian Nagelsmann nylig forlenget kontrakten sin til 2026, tror vi definitivt ikke Klopp må i to hele år før han realiserer den ambisjonen.

Les på Engelske klubber: Chelsea drar inn ville 70 millioner ekstra på Eden Hazard

tabola

No posts to display