Hjemmelaget pasta er billig, enkelt å lage og svært godt

0
33
eggpasta

Det å lage hjemmelaget pasta fra bunnen er enklere enn mange skal ha det til og har du en foodprosessor tilgjengelig går det raskt også. Skjønnheten og fordelene med å lage pasta for hånd er mange. Mel, egg, vann og salt til pastaen, pluss litt olivenolje, og noen urter.

Og mens vanlig tørket pasta kan være billig, er ofte håndlaget/fersk/gourmetpasta kjøpt i butikken ganske dyrt. Å lage det hjemme er betydelig billigere.

Les: Lego kommer med et episk, gigantisk og ondt «Lord of the Rings» sett

Hvordan lage grunnleggende eggpasta
Jeg elsker de forskjellige fullkorns- og belgfruktbaserte pastaene som er tilgjengelig kommersielt, men for hjemmer er det eggpasta med hvitt mel som gjelder. Jeg bruker ubleket, universalmel, noen ganger tilsetter jeg hvitt fullkornsmel for litt fullkorn. Semulegryn kan også brukes.

Les på Sporten: Chelsea drar inn ville 70 millioner ekstra på Eden Hazard – som la opp i fjor!

Her er ingrediensene du trenger til 4-6 porsjoner:

2 kopper mel (pluss ekstra for støvbenk og utstyr)
1/2 ts salt
3 store egg
Bland egg, mel og salt sammen på en benk.

Visp sammen mel og salt enten rett på benken eller i en miksebolle. Lag en brønn i midten og tilsett eggene. Begynn å visp eggene, ta inn mel fra haugen til melet er innlemmet og du har en fin deig. Hvis du legger til en smaksingrediens, kan du tilsette den mens du elter.

  1. Når du har fått deigen, begynner du å elte den på benken (bruk rikelig med mel for å unngå å sette seg fast). Elt i ca 10 minutter, eller til det føles elastisk og små luftbobler inni er borte.
  2. Ha deigen i en bolle, dekk til og la hvile i minst 30 minutter. Du kan holde den i kjøleskapet på dette tidspunktet i opptil en dag, bare la den komme tilbake til romtemperatur før du begynner å jobbe med den igjen.
  3. Del deigen i fire deler, mel dem og dekk med et kjøkkenhåndkle.
  4. Hvis du bruker en pastamaskin, før en del av deigen gjennom den tykkeste innstillingen, brett deigen og gjenta noen ganger til pastaen er jevn. Før deretter stykket gjennom neste innstilling – du trenger ikke å brette og gjenta etter første gang. Og fortsett på suksessivt tynnere innstillinger til du kommer til en tykkelse du liker.
  5. Jeg foretrekker å stoppe to innstillinger fra den tynneste fordi jeg liker en tykk, tannig nudel. Hvis pastabiten din blir for lang mens du kjevler den ut, kan du kutte den i to og ha to stykker å fortsette med.
  6. Gjenta med alle seksjonene, la dem ligge på en stekeplate med rikelig med mel for å unngå at de fester seg til hverandre, det er det de vil gjøre. For å rulle ut pasta for hånd, bare etterligne denne prosessen med en kjevle.
  7. Når du er ferdig med å rulle ut arkene, kan du enten bruke skjæretilbehøret til oppskåret pasta, eller bruke et ravioliverktøy til å lage fylt pasta.
  8. Det er noen smarte italiensk-bestemor-måter å lage skikkelig fylt pasta på, men jeg bruker bare en utstikker til å lage en haug med sirkler, tilsetter litt fyll til halvparten av dem og limer så toppene på med litt vann som tørkes rundt. kant og klemt tett lukket. (Favorittfyllet mitt er ricottaost med biter av rester av ost jeg har i kjøleskapet, med mye sort pepper og sitronskall. Den er så god.)
  9. For å lage mat, legg fortiden til saltet kokende vann og kok i 4 eller 5 minutter, eller til den er ferdig. For fylt pasta venter jeg til den flyter og legger så til et minutt eller to, avhengig av størrelsen. Du kan også lufttørke kuttet pasta ved å tre den på stativer eller kleshengere; alternativt kan fylt og kuttet forbi fryses.

Gir 4 til 6 porsjoner.

orite ting er at det egentlig er et tomt lerret; til selve pastadeigen kan man tilsette friske urter, tørkede urter, krydder, tørket sopp, sitrusskall, fersk chilipepper, you name it. I ravioliene over la jeg salvieblomster fra hagen.

Måltidet nedenfor var en raid-the-tomme-kjøkkenscramble der jeg lagde brede nudler og deretter knuste sammen en pesto av (tint) frosne erter, mynte som vokser som en gal i hagen vår, hvitløk, mandler, olivenolje, litt revet hard ost og sitronskall. (Noen ganger kutter jeg nudlene veldig raskt og de er litt rotete, som her. Jeg kaller det «rustikk.»)

tabola

No posts to display