En enkel guide til håndtering av bedriftens økonomi

0
28

Noe av det viktigste enhver driftsleder i en bedrift driver med er å sørge for at bedriften har en god økonomi. Dette er selve grunnpilaren til selskapet, og enhver bedrift er avhengig av gode resultater for å kunne overleve. Uansett hvor stor eller liten bedriften er, eller hvor stort potensiale det er for denne bedriften i markedet, vil dette være en av de viktigste fokuspunktene på agendaen for å kunne lykkes. Derfor vil vi her komme med 3 gode råd til deg som skal starte opp egen bedrift til hvordan du best mulig kan komme i gang med økonomien.

Kontroll på pengene

Hvert år registreres det uhorvelig mange nye bedrifter i Norge, både enkeltmannsforetak og aksjeselskaper. Dessverre er det bare rundt 60% av disse som fortsatt er i drift etter tre års tid, og dette skyldes svært ofte av at det ikke er mer penger igjen i bedriften. Det har rett og slett ikke vært nok kapital til å drive selskapet, eller det har vært en dårlig håndtering av pengene i flyt. Pengeflyten er definert som penger som beveger på seg, både inn og ut av bedriften din. Pengene kommer inn til bedriften som inntekt, og forsvinner ut igjen som utgifter. Man må alltid sørge for å ha en positiv pengeflyt som vil si at man alltid har mer penger på vei inn, enn som er på vei ut. Når en bedrift har positiv pengeflyt, vil bedriften alltid være i stand til å betale de kommende regningene sine uten å måtte ty til lån og pådra seg ytterligere gjeld.

Samarbeidspartnere

Velg dine samarbeidspartnere med omhu. Når man er et ny-oppstartet selskap er man veldig avhengig av å ha gode og troverdige leverandører som leverer varene til korrekt tid og til korrekt pris. Dersom det oppstår problemer med en leverandør, vil dette fort forspille seg videre ut til ditt forhold med kundene. Det er også svært viktig at man sjekker at leverandørene og samarbeidspartnerne man ønsker å jobbe med har god og stabil økonomi selv, og god likviditet.

Investering

Når man forhåpentligvis starter å tjene penger er det lurt å investere kapitalen slik at pengene man opparbeider seg ikke taper seg i verdi. Man kan for eksempel investere pengene i valutahandel eller i aksjer. Velger man gode og trygge aktører for dette, og tør å ta en kalkulert risiko i en investering vil man ofte oppleve god avkastning over tid, og man vil unngå at pengene sitter i en bankkonto og mister verdi for hvert år.

tabola

No posts to display