De aller fleste er svært overrasket at Russland, en måned inn i en forferdelig krig i Ukraina faktisk vil bli tildelt fotball EM.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) hadde satt onsdag som frist for mesterskapene om seks og ti år. – Russland sendte inn sin søknad bare noen timer før fristen utløper som om ingenting har skjedd!.

Les på Sporten: Forbereder massivt bud på Salah

Vil arrangere EM i 2028 eller 2032

– Vi må benytte muligheten til å arrangere EM. Det vil være på VM-stadioner vi allerede har, og infrastrukturen er på plass. Vi sender inn vår intensjon om å søke i dag, sier Russlands fotballpresident Aleksandr Dyukov til Match TV.

Nyheten overrasker. Så sent som tirsdag virket Storbritannia og Irland å være alene om å få 2028-EM. De har levert inn en fellessøknad til Uefa, mens Italia syntes å være uten konkurranse om europamesterskapet fire år senere.

Uefa har ikke utestengt Russlands fotballforbund som følge av Ukraina-krigen, men russiske landslag og klubber får ikke delta i noen av deres turneringer i overskuelig framtid.

Les: Norge raser på liste over verdens lykkeligste land

På oppløpet har også Tyrkia ytret ønske å bli EM-vert i 2028.

Uefa vil bekrefte endelige kandidater 5. april. Siste frist for å levere inn ferdigstilte søknader er først om ett år, mens tildelingen skjer i september 2023

f7.no -> adds
tabola