onsdag, mai 5, 2021

Formel 1 – Bedre grep og større mulighet for dueller

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Filosofien bak 2021-regelverket er å skape et grep under bilen slik at bilene bedre kan følge og kjempe mot hverandre. – Det har vært en lang vei hit, ikke minst fordi Det internasjonale motorsportforbundet, FIA, sammen med Formel 1-eiere, Liberty Media, har forsøkt å komme til et kompromiss med lagene om de omfattende endringene i reglene for sesongen 2021. I stedet for bare å fortelle dem hvordan fremtiden er.

Torsdag før USAs Grand Prix ble reglene presentert. Regler som er godkjent av alle parter, men som fremdeles kan finjusteres på visse områder.

Les: Avslørende undersøkelse. Veldig mange har vært utro mot sin nåværende partner

«Målet er å gjøre idretten enklere og enklere å forstå» sier Jean Todt, president i FIA.

Nøkkelordene er bedre racing og en mer bærekraftig økonomi. Det innebærer innføring av et budsjettloft, samt en mer lik fordeling av inntektene.

«De nåværende bilene er forferdelig,» bemerket Formel 1s sportssjef Ross Brawn.

Han viser til deres mange skjøre aerodynamiske deler, hvorav det vil være færre i fremtiden, og bilens manglende evne til å følge hverandre.

Endringene i 2017 gjorde løpene raskere, men løpet mye hardere. De nåværende bilene skaper så mye skitten luft bak seg at en underliggende bil mister opptil halve nedtrykket, noe som i praksis gjør dueller umulige.

Hele poenget med de nye tekniske forskriftene er at grepet skapes under bilen slik at konkurransen og «racingen» blir bedre.

Les på Sporten: Sean Dyche nekter å holde kjeft – nå venter møte i Premier League

2021-reglene: De viktigste punktene

Tettere racing: Den aerodynamiske filosofien er forenklet og endret for å gjøre biler lettere å følge.

Budsjetttak: Fra 2021 kan et lag bruke maksimalt 175 millioner dollar per sesong pluss en rekke unntak som førerlønn og markedsføring.

Mindre testing: For å spare penger blir lag kuttet i tiden de trenger for å bruke vindtunnelen og gjøre CFD-datasimuleringer. En serie standarddeler blir også introdusert.

Tettere konkurranse: Det er i hvert mål med reglene å samle feltet slik at topplagene ikke har like stor fordel og resten som tilfellet er for tiden.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This