Det hjelper lite at alle i Norge kjøper Tesla for resten av verden gjør ikke det og produksjonen går fortsatt ikke på skinner. – Og nå som andre jålete El-biler er på markedet, som f.eks  Jaguar I-PACE som jeg selv har lyst på blir det ikke enklere fremover heller.

De store bilmerkene kommer og så sent som idag annonserte Toyota et El-bil samarbeid med Subaru som kan bli en utfordrer fra «nedsiden». – Det var en elendig dag på børsen for Tesla siden de amerikanske myndighetene oppdaget at El-bilens autopilot-system var på under en fatal krasj av en Tesla-modell 3 tidligere i år.

Les: Dette er verdens eldste Porsche og det er den eneste i sitt slag

Samtidig lekkasje en intern post der Tesla-ansatte ble bedt om å spare kostnader, noe som økte kursen, men som på sikt burde skremme investorene.

Pengene varer mindre enn et år. På torsdag ble det sendt en intern e-post hvor Teslas grunnlegger og konsernsjef Elon Musk varslet at den siste kapitaltilskudd på tilsvarende 20 milliarder kroner ville være tilstrekkelig for å holde virksomheten i gang i bare ti måneder, dersom kostnadsnivået forblir så høyt som i løpet av første kvartal .

Blant annet rapporterte CNBC som noterte seg e-posten og publiserte den tidligere i dag Konsernsjefen krever nå at de ansatte skal ta «rock hard» tiltak for å redusere kostnadene. Elon Musk lover også å ta ekstreme tiltak for å holde kostnadene nede, og hver utgift vil bli gjennomgått og godkjent av selskapets økonomistyring i henhold til e-posten.

Les på F7city: ToHa av Ron Arad og Avner Yashar i Tel Aviv

«Det er viktig å være klar over at vi tapte 700 millioner dollar (7 milliarder kroner, eds notat) i første kvartal, som er over 200 millioner dollar (2 milliarder kroner per måned, eds notat)», skriver Musk.

Det er litt ekstra ironi i e-posten som ble sendt ut av Elon Musk, han ba sine ansatte å slutte å lekke informasjon til pressen. I følge tidskoden på mailen og den første artikkelen skrevet tok det bare 43 minutter.

Les på Helsesjefen: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning

f7.no -> adds
tabola