onsdag, mai 5, 2021

Egyptiske jenter utsatt for tvangsekteskap

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Dette er overskriften i en artikkel i The Arab Weekly som forteller en historie om en 15 år gammel jente som blir presset til å gifte seg med en eldre Libanesisk mann. Dette er en vanlig historie i Egypt hvor tusenvis av mindreårige jenter selges til eldre og pengesterke menn. Artikkelen forteller også at det er lys i enden av tunellen, motkreftene begynner å bli sterke.

Mange tror at tvangsekteskap og barnebruder er et muslimsk problem, men det stemmer ikke, det er vanlig i land med andre religioner som Hindu og også kristendom.  Det som er gledelig oppe i all denne elendigheten er at flere og flere våkner og protesterer. Med rette poengterer også arabiske medier at dette er en tradisjon som ikke har noe med religion å gjøre og må avskaffes.

The Arab Weekly forteller denne uken om Ahlam en 15 år gammel jente som bor i Al-Suf, hun ble overtalt av sin far, med falske historier om en 25 år eldre mann, hun ble fortalt at han ville kjøpe gaver og var snill. Hun skjønte ikke hva ekseskap var for noe og adlød sin far.  Det var ifølge hun selv starten på et ødelagt liv.

«Jeg led mye på grunn av dette ekteskapet,» sa hun. «Denne mannen behandlet meg som en vare, ikke som et menneske.»

Det var på mange måter det hun var også, hennes far fikk ca. 9 000 dollar for sin datter.

Ahlam giftet seg og var ikke klar for hva som skjedde etterpå, etter bare 10 dagers ekteskap våknet hun en morgen opp og oppdaget at både hennes mann og bryllupsgaver bar borte. Mannen lot ikke høre fra seg på flere måneder og fikk da høre han hadde flyttet til Tyskland.

Årsaken til denne praksisen er selvsagt fattigdom, nøden er størst på landsbygda og dermed er det også der det er vanligst.

«Jeg kan ikke kalle dette et ekteskap, men heller en slags legalisert prostitusjon,» sier Mervat Abou Ouf, fra det statlige National Council for kvinner. «Det er utbredt i enkelte landsbyer på grunn av tøylesløs fattigdom og uvitenhet.»

Barneekteskap er forbudt i Egypt, derfor gjennomføres de fleste av disse ekteskapene utenfor rettslige rammer, derfor er tallene på hvor mange veldig usikre, mye av tallmateriale kommer fra data om skader som følge av overgrep eller dødsfall, det globale partnerskap mot barnebruder, en samling av over 500 organisasjoner som har forpliktet seg til å arbeide for å få slutt på barnebruder opplyser på sine nettsider at ca. 17% av alle Egyptiske jenter blir tvunget inn i slike ekteskap.

Det som kjennetegner disse ekteskapene er ofte at når jentene har født et barn eller to mister ektemennene interessen og en kamp om barna begynner, dette er en kamp som mødrene til nå har tapt, men en ny lov innført i 2014 kan nå mødre registeret barna i sitt eget navn og kan tildeles foreldreretten når mannen forsvinner.

Egyptiske myndigheter har begynt å ta problemet på alvor og bare i juli stoppet politiet 12 forsøk på å gifte seg med unge jenter til eldre menn.

Maamoun Gabr, professor i rettsvitenskap fra al-Azhar-universitetet, sa at å gifte bort mindreårige jenter til eldre menn for pengene er mot islamsk lære.

I tillegg til å slå ned på overgrepene som foregår er det to ting som har stor effekt, utdannelse og bekjempelse av fattigdom. Disse to tingene som henger sammen er viktigste årsak til nedgangen vi ser, f.eks. Kina som har redusert fattigdom fra over 30% til under 3% og satset på utdannelse har nesten klart å nå målet om at ingen skal gifte seg for ung og mot sin vilje.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This