Diego Maradona sitt stormfulle liv

0
55
Diego Maradona

Diego Maradona var en av de mest talentfulle og kontroversielle fotballspillerne i historien. Han hadde et vanvittig liv, fylt med både triumfer og tragedier. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige hendelsene i hans liv:


● Han begynte å spille fotball som barn i fattige kår i Buenos Aires, og ble oppdaget av Argentinos Juniors da han var 14 år gammel. Han debuterte for det argentinske landslaget da han var 16, og ble den yngste spilleren til å gjøre det.


● Han ble en stjerne i Argentina, og hjalp Boca Juniors til å vinne ligaen i 1981. Han ble så solgt til Barcelona for en rekordsum på 5 millioner pund. Han vant den spanske cupen med Barcelona, men slet med skader og konflikter med klubben og fansen.

Les: Kevin Spacey frifunnet og klar med ny film


● Han flyttet til Napoli i 1984, og ble en helt i den italienske byen. Han ledet Napoli til deres første serie A-tittel i 1987, og gjentok bedriften i 1990. Han vant også UEFA-cupen med Napoli i 1989. Han ble elsket av napolitanerne, som så på ham som en av sine egne.


● Han nådde sitt sportslige høydepunkt i VM i 1986 i Mexico, da han førte Argentina til verdensmestertittelen. I kvartfinalen mot England scoret han to av de mest berømte målene i VM-historien: det første var et ureglementert håndmål som han kalte » Guds hånd «, og det andre var et fantastisk sololøp som han kalte » århundrets mål «.

Les på Sporten: Eddie Howe forklarer hvorfor han aldri kunne bli venn med Liverpool-manager Jürgen Klopp


● Han var også med på å ta Argentina til finalen i VM i 1990 i Italia, men tapte mot Vest-Tyskland. Han ble utestengt fra fotball i 15 måneder etter å ha testet positivt for kokain i 1991. Han gjorde comeback for Argentina i VM i 1994 i USA, men ble igjen utestengt etter å ha testet positivt for efedrin.


● Han hadde et turbulent privatliv, preget av rusmisbruk, helseproblemer, skandaler og rettssaker. Han innrømmet å ha brukt kokain siden midten av 1980-tallet, og ble arrestert flere ganger for narkotikabruk og besittelse. Han slet også med overvekt, hjerteproblemer og hepatitt.


● Han hadde flere barn med forskjellige kvinner, noen av dem han ikke anerkjente før mange år senere. Han hadde et stormfullt ekteskap med Claudia Villafañe, som han giftet seg med i 1989 og skilte seg fra i 2004. De hadde to døtre sammen, Dalma og Giannina.


● Han prøvde seg som trener etter at han la opp som spiller, men hadde ikke samme suksess som på banen. Han ledet det argentinske landslaget til VM i 2010 i Sør-Afrika, men røk ut i kvartfinalen mot Tyskland etter et 0-4 tap. Han trente også flere klubber i Argentina, Mexico og De forente arabiske emirater.


● Han døde av et hjerteinfarkt den 25. november 2020, da han var 60 år gammel. Hans død utløste en global sorgreaksjon, spesielt i Argentina og Napoli, hvor tusenvis av fans samlet seg for å hedre ham. Han ble begravet på Jardín Bella Vista-kirkegården utenfor Buenos Aires, ved siden av sine foreldre.


Diego Maradona var en fotballgeni som trollbandt verden med sin magi på banen. Han var også en komplisert person som levde et intenst liv utenfor banen. Han var elsket og hatet, beundret og kritisert, men aldri glemt. Han var en legende som vil bli husket som en av de beste spillerne noensinne..

tabola

No posts to display