Whitesnake-gitarist Bernie Marsden er død

0
77
Bernie Marsden

I løpet av det siste året har Bernie Marsden håndtert en rekke helseproblemer etter at han gjennomgikk en operasjon i juni 2022, da han etter operasjonen måtte legges inn på sykehus i en uke da han led av akutt dehydrering.

Den legendariske Whitesnake-gitaristen Bernie Marsden sin død ble annonsert av bandets frontmann, David Coverdale, som bekreftet at hans medbandkamerat og nære venn Bernie døde torsdag kveld (24. august) 72 år gammel, med familien ved sin side.

«Jeg har nettopp våknet til den forferdelige nyheten om at min gamle venn og tidligere slange Bernie Marsden har gått bort.

«Mine oppriktige tanker og bønner til hans elskede familie, venner og fans. En genuint morsom, begavet mann, som jeg var beæret over å kjenne og dele scene med.»

Les: Hvis du er fan av Harry Potter finnes det en pub i Krakow du bare må besøke

En offisiell uttalelse fra Bernies familie bekreftet at stjernen dessverre døde hjemme, med kona og døtrene ved sin side.

Uttalelsen lød: «På vegne av familien hans er det med dyp sorg vi kunngjør Bernie Marsdens død. Bernie døde fredelig torsdag kveld med sin kone, Fran, og døtrene, Charlotte og Olivia, ved sin side. Bernie mistet aldri hans lidenskap for musikk, å skrive og spille inn nye sanger til slutten.»

Da han snakket på sosiale medier sent i 2022, forsikret Bernie fansen om at selv om det hadde vært et «vanskelig år» for ham, «følte han seg mye bedre» og håpet å komme «tilbake til start» i løpet av kort tid.

Hitmakeren ble deretter tvunget til å avlyse en rekke opptredener på festivaler, og ba fansen om unnskyldning nok en gang. Dessverre kom Bernie seg aldri etter disse tilbakeslagene, og kom seg aldri tilbake til scenen.

Les på Sporten: Karim Benzema vurderer en rask exit fra Al-Ittihad

Bernie har skrevet noen av Whitesnakes mest bemerkelsesverdige sanger, inkludert Here I Go Again og Fool For Your Loving. Hans blues-påvirkede gitarspillestil var medvirkende til å etablere Whitesnakes særegne musikalske lyd og merke.

Før hans store gjennombrudd med Whitesnake var Bernie medlem av bandet UFO og hadde også forfulgt en solokarriere.

Hans bidrag til rockemusikkindustrien, spesielt innen sjangrene blues og hardrock, regnes nå som legendariske.

Cliff Richard prøvde en gang å skitne til sommerferiebildet sitt med Bernies hjelp.

Sir Cliff ble introdusert for rockeren Bernie av sin egen manager i et forsøk på å herde opp lyden.

Når han snakket om tiden med Cliff, avslørte Bernie tidligere at han ble «veldig uventet anbefalt» til stjernen i 1989 – og dro til en av konsertene hans for å se hva han ville forandre.

Whitesnake har spilt i Norge flere ganger i løpet av sin lange karriere. Her er noen av de mest kjente konsertene de har hatt i Norge:
● I 1984 spilte Whitesnake på Drammenshallen som en del av sin «Slide It In»-turné. De leverte en energisk og hardtslående opptreden foran et entusiastisk publikum.
● I 1990 spilte Whitesnake på Oslo Spektrum som en del av sin «Liquor And Poker»-turné. De hadde med seg Steve Vai på gitar, og fremførte hits som «Fool For Your Loving», «Is This Love» og «Still Of The Night».
● I 2008 spilte Whitesnake på Sentrum Scene som en del av sin «Good To Be Bad»-turné. De hadde med seg Doug Aldrich og Reb Beach på gitar, og imponerte fansen med sin kraftfulle og melodiøse rock.
● I 2011 spilte Whitesnake på Norway Rock Festival i Kvinesdal som en del av sin «Forevermore»-turné. De var et av hovednavnene på festivalen, og leverte en forrykende konsert med klassikere og nye låter.
● I 2019 spilte Whitesnake på Tons Of Rock i Oslo som en del av sin «Flesh & Blood»-turné. De var et av de mest ettertraktede bandene på festivalen, og fikk strålende anmeldelser for sin opptreden.
Whitesnake har altså gitt mange minneverdige konserter i Norge, og har et stort og trofast fanbase her.

tabola

No posts to display