tirsdag, mars 2, 2021

Dette koster krigen mot ISIS

Må lese

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk....
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er ingen tvil om at krig er dyrt og at det bare er en vinner, de som lager våpen. Siden starten på angrepene mot ISIS har kostnaden kommet opp i 1 milliarder dollar eller ca 6 milliarder kroner. Og dette er bare ekstrakostnaden for amerikanske drone og krigsfly angrep.

Den amerikanske forsvarsministeren, Chuck Hagel, sa fredag ​​at det amerikanske militæret har ekstra utgifter opp til 10 millioner dollar om dagen og kommer til å be kongressen om mer penger for å finansiere noe med en åpen sluttdato. Denne kostnaden er høyere enn de 7,5 millioner dollar om dagen som pentagon anslo før angrepene begynte 8 august.

Skulle USA bestemme seg for å benytte bakkestyrker blir kostnaden en helt annen. 25 000 amerikanske soldater i Syria og Irak vil koste mellom 4,2 og 6,8 milliarder dollar pr år. Det er ikke helt utenkelig at det kommer til å skje til tross for at President Obama gjentatte ganger har uttalt at det ikke er aktuelt med full krig.

Generelt Martin Dempsey, leder av Joint Chiefs of Staff, mener at amerikanske styrker må gå sammen med Irakiske og Kurdiske styrker og har varslet at han vil be kongressen om finansiering i tilfelle dette skjer og for å forberede den infrastruktur som må på plass.

Det gjennomføres nå daglige luftangrep i ​​Syria og Irak nå skje daglig.  Mandag annonserte den amerikanske sentralkommandoen at det gjennomført åtte tokter i Syria søndag kveld og mandag, blant annet mot en Isis holdt flyplass nær Aleppo.  Fly fra De forente arabiske emirater og Jordan deltok i de siste toktene. De er ute etter Isis væpnede kjøretøy, transport kjøretøy, et lagringsanlegget og treningsleirene i stillinger som spenner fra Deir el-Zour, Raqqa og Manbij.

Ensidig amerikanske luftangrep i Irak skjedde også nær Kirkuk, Sinjar og et uspesifisert sted i nordvest Irak, tema er målretting, målretting, Målretting.

Amerikansk bombing svekker ISIS og kurdiske og Irakiske styrker har begynt å ta tilbake enkelte områder.

I tillegg til dette skal nå amerikanske eksperter trene opp og bevæpne syriske opprørsstyrker hvis de får igjennom finansiering i kongressen.

- Advertisement -

Siste nytt

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som er manager den skotske premiership-klubben...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk. I dag fyller det moderne...

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet. Vi går nå...

Amerikanske investorer vil løfte Ipswich Town opp fra League One

Det er et historisk sus over Ipswich Town, klubben ble stiftet i 1878. De ble valgt inn i The Football League i...

More Articles Like This