tirsdag, november 24, 2020

Dette koster krigen mot ISIS

Må lese

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en...

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og...

Få råd til den livsstilen du drømmer om

Mange av oss drømmer om en litt annen livsstil enn den vi har, men det er heldigvis...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er ingen tvil om at krig er dyrt og at det bare er en vinner, de som lager våpen. Siden starten på angrepene mot ISIS har kostnaden kommet opp i 1 milliarder dollar eller ca 6 milliarder kroner. Og dette er bare ekstrakostnaden for amerikanske drone og krigsfly angrep.

Den amerikanske forsvarsministeren, Chuck Hagel, sa fredag ​​at det amerikanske militæret har ekstra utgifter opp til 10 millioner dollar om dagen og kommer til å be kongressen om mer penger for å finansiere noe med en åpen sluttdato. Denne kostnaden er høyere enn de 7,5 millioner dollar om dagen som pentagon anslo før angrepene begynte 8 august.

Skulle USA bestemme seg for å benytte bakkestyrker blir kostnaden en helt annen. 25 000 amerikanske soldater i Syria og Irak vil koste mellom 4,2 og 6,8 milliarder dollar pr år. Det er ikke helt utenkelig at det kommer til å skje til tross for at President Obama gjentatte ganger har uttalt at det ikke er aktuelt med full krig.

Generelt Martin Dempsey, leder av Joint Chiefs of Staff, mener at amerikanske styrker må gå sammen med Irakiske og Kurdiske styrker og har varslet at han vil be kongressen om finansiering i tilfelle dette skjer og for å forberede den infrastruktur som må på plass.

Det gjennomføres nå daglige luftangrep i ​​Syria og Irak nå skje daglig.  Mandag annonserte den amerikanske sentralkommandoen at det gjennomført åtte tokter i Syria søndag kveld og mandag, blant annet mot en Isis holdt flyplass nær Aleppo.  Fly fra De forente arabiske emirater og Jordan deltok i de siste toktene. De er ute etter Isis væpnede kjøretøy, transport kjøretøy, et lagringsanlegget og treningsleirene i stillinger som spenner fra Deir el-Zour, Raqqa og Manbij.

Ensidig amerikanske luftangrep i Irak skjedde også nær Kirkuk, Sinjar og et uspesifisert sted i nordvest Irak, tema er målretting, målretting, Målretting.

Amerikansk bombing svekker ISIS og kurdiske og Irakiske styrker har begynt å ta tilbake enkelte områder.

I tillegg til dette skal nå amerikanske eksperter trene opp og bevæpne syriske opprørsstyrker hvis de får igjennom finansiering i kongressen.

- Advertisement -

Siste nytt

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en...

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

Få råd til den livsstilen du drømmer om

Mange av oss drømmer om en litt annen livsstil enn den vi har, men det er heldigvis ikke noe som betyr at...

20 ting folk flest lærer for sent

Mange sier, hadde jeg bare vist det jeg vet nå da jeg var 18 år. -Livet har uten tvil sine opp og...

Fotballstjernen Lukas Podolski redder ishockeyklubb med kebabpenger

Da den polske fotballstjernen som valgte det tyske landslaget fremfor det polske Lukas Podolski for noen år siden åpnet en kebabsjapppe i...

More Articles Like This