Det finnes ufattelig mange mobiltelefoner

0
113

Bare i 2014 ble det solgt ufattelige 2 milliarder mobiltelefoner i verden og det antas at det finnes totalt nesten 10 milliarder. Vi har alle en mobil og noen har flere. Som verdens rikeste land tenker du sikkert at Norge befinner seg helt i toppen i verdensrankingen over land med flest mobilabonnement pr innbygger.

Svaret er overraskende.  FN har foretatt en undersøkelse fordi organisasjonen har som en del av sitt tusenårsmål at det i alle land skal være minst 8 abonnementer pr 100. For å si det enkelt, oversikten viser at det bare er et land som ligger under.

Hva er så tallet for Norge, Vi har 116,48 abonnenter pr 100 mennesker, noe som plasserer oss langt ned på listen. Det er klart vi befinner oss under Finland (171,42), fødestedet til Nokia, klart de har mange mobiler, og sikkert Sør Korea også, der har hele landet 5G, men neida, tallet der er 111. Selv et skikkelig fattig land som Hvite Russland har flere mobilabonnementer pr innbygger enn oss. 118,78. Sam Marino, landet vi som regel møter og vinner over i en ikke viktig VM kvalifiseringskamp ligger over oss på listen.

Norge ligger på an 72. plass langt bak land vi ellers ikke pleier å sammenligne oss med. På førsteplass på listen med 214,75 finner du landet Gabon, tett fulgt av Kuwait med 190,29.

De tre nederste på listen er Myanmar (12,83) som Telenor nå beveger seg inn i, Nord Korea (9,72) som ingen beveger seg inn i og nederst Eritrea (5,6).

Hele listen finner du her.Statistikk Mobiltelefonabonnenter

tabola

No posts to display