Vi kunne med stor glede lese om løslatelsen av Kenneth Bae fra fangenskap i Nord Korea. Etter hva vi har hørt er ikke fengsel der spesielt hyggelig.  Kennet Bare ble løslatt fordi Dennis Rodman sendte brev til Kim Jong Un i januar i år og ba tynt om hans løslatelse.

Rodman skrev: «Jeg forstår de lovbruddene Bae har begått, og ber deg min kjære venn, den høyst respekterte Kim Jong Un om å løslate ham for å vise mitt land hvor kjærlige du og Nord-Korea kan være.»

Dennis Rodman som har rukket å bli 53 år gammel var en av USA store basketball profiler, han er med i en del filmer og omtaler seg selv som forfatter.  Han har under massiv mediedekning og kritikk besøkt Nord Korea og omtaler Kim Jong Un som en god venn.

Kenneth Bae og Matthew Miller ble i forrige uke løslatt fra Nord-Korea. De to sonet lange fengselsstraffer. Bae har sittet i nordkoreansk fangenskap siden november 2012. Han ble da dømt til 15 års hardt straffearbeid for å ha undergravet den nordkoreanske staten

«Jeg ber om din nåde for fangen Kenneth Bae og vil være evig takknemlig for å få ham hjem trygt, og det vil være et stort skritt mot å bygge bro over gapet mellom våre to nasjoner», skriver Rodman videre i brevet.

Rodman har ikke hele tiden vært positiv til løslatelsen av Bae, rett før han skrev brevet fikk han mye pepper fra søsteren til Bae fordi han uttalte han fortjente å sitte i fangenskap. Rodman som skylder på stress for uttalelsene, sammen med påvirkning av alkohol har nå altså bidratt positivt til å redde to amerikanske fanger.

Det er en positiv utvikling at Rodman nå mener å ha hatt en del i løslatelsen av Bae, for i januar i år var han i hardt vær etter å ha sagt i et intervju at Bae fortjente å sitte i fangeleiren i Nord-Korea. Uttalelsene fikk Baes søster til å rase, og Rodman beklaget senere og forklarte at han var både stresset og beruset under intervjuet. At han var beruset under intervjuet blir av de fleste oppfattet som troverdig.

f7.no -> adds
tabola