onsdag, april 14, 2021

Regjeringen vil satse på Thorium

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Årsaken til at vi er så rike her i landet er fordi vi er mye dyktigere enn alle andre, det har ingenting å gjøre med at vi sitter på et pengeberg bestående av Olje og Gass. Og ikke nok med det vi er som nasjon så dyktige at vi besitter en av verdens få deponier av Thorium et radioaktivt stoff som kan levere flerfoldige ganger mer energi enn all vår olje.

Regjeringen som forbereder oss på fattigdommen som kommer med oljens slutt gjennom å gi alle pengene til de rikeste i landet har besluttet å bruke en liten pot av felleskapets penger på forskning rundt Thorium.

Dette innebærer bygging av atomkraftverk, noe alle vet er fullstendig ufarlig. Grunnstoffet Thorium har blitt presentert som atomkraftens redning, eller som de som er for kaller det «Grønn Atomkraft».

Selv om det er lite Thorium i verden er det vesentlig mer av det enn det finnes Uran og som vi nevnte innledningsvis det beste av alt det meste finnes i den norske fjellheimen.

Det finnes ikke mer miljøvennlig energi enn Atomkraft, det vil si inntil noe galt skjer som nedsmelting, noen har lyst til å lage våpen av det eller vi er ferdig med å lage energi og vi får avfall vi ikke aner hva vi skal gjøre med.

Slik er det ikke med Thorium, det er grønt må vite. Gleder meg til leger lager tv reklamer på samme måte som for sigaretter for noen år siden og forteller at det ikke bare er ufarlig, men det er sunt også. Se nå heller jeg litt Thorium i grøten, Thorium den perfekte julegaven.

Potensialet for inntjening for Norge er vanvittig, heldigvis lar vi oss her i Norge ikke korrumpere av penger, vi gjør det som er riktig i et globalt perspektiv. Men det er fryktelig mye penger da, forskerne forteller oss at det er mer enn 100 ganger mer energi i de norske Thorium fjellene enn de totale Olje og Gass forekomstene.

Det betyr mer enn 100 ganger mer penger, tenk hvilken glede å kunne fortelle folk fra andre land som ikke er like dyktige som oss at vi er ikke bare verdens rikeste land, vi er 100 ganger rikere enn landet på andreplass. Hvilken lykke, bare trist vi ikke har evig liv alle samme her i landet.

Men vi må raske på, det finnes Thorium både i India og Kina og tenk om de blir rikest først, vel finnes det meste i Norge, men det er ikke helt det samme å måtte dykke nedover lista først.

Vi er superglade for at regjeringen nå har satt av penger til forskning på området. Fredrik Hauge som ble motstander av atomkraft etter å ha diskutert universets uendelighet med Morten Harket over en bong er fortsatt imot selv om det dreier seg om Thorium. Han sier man må være idiot hvis man satser på Thorium.

Forrige regjering, både Både Riis-Johansen og representanter fra alle regjeringspartiene avviste blankt at det var aktuelt i forrige periode at det var aktuelt med Atomkraft og at Atomavfall ble omtalt som et betydelig problem.  Enhver sak som innbefatter bygging av atomkraftverk ble sagt å hverken være ønsket, populær eller nødvendig. Problemer knyttet til tradisjonell kjernekraft ble hyppig trukket frem, og regjeringspartiene fremholdt vann, vind og bioenergi som viktigere å forske på.

Siden den gang har vi hatt regjeringsskifte, og nå har pipen fått en annen lyd.

«Regjeringen har i Sundvolden-erklæringen foreslått en satsing på forskning på thorium. Olje- og energidepartementet er nå i ferd med å følge opp dette», sier olje- og energiminister Tord Lien.

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This