onsdag, desember 1, 2021

Denne sjøstjernen ser ut som pasta

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Plinthaster dentatus , en mystisk og sjelden sjøstjerneart som lever i Atlanterhavet, kalles populært «ravioli sjøstjerne» på grunn av sin bemerkelsesverdige likhet med den populære italienske pastaen.

Eksistensen av denne appetittvekkende sjøstjernen har vært kjent siden 1884, og selv om arten dateres tilbake til dinosaurenes tid, er dens biologi stort sett ukjent for marinbiologer og havobservatører.

Les: West Ham får en tsjekkisk milliardær med på laget

Faktisk har prøvene bare blitt sett i live nylig under NOAA havutforskningen, der flere ravioli sjøstjerner ble oppdaget spisende på en havsvamp .

Ifølge eksperter fikk de unnvikende skapningene kallenavnet sitt på grunn av sin femkantede form og hovne, hovne gjeller.

«Å se dem i deres naturlige habitat er fantastisk ettersom vannet fyller kroppen deres slik at de kan puste, og de har et hovent, oppblåst utseende som ser villedende ut som fyldige nudler,» sa Christopher Mah, en sjøstjerneekspert ved Smithsonian Institution, til CBC Radio .

Sjøstjerneravioliene fikk sine første fem minutter med berømmelse for noen år siden, da den amerikanske institusjonen NOAA publiserte bilder og videoer som viser de mystiske skapningene fra havbunnen i all sin prakt og livnærer seg av havsvampen. Denne oppførselen har aldri blitt observert før og har overrasket mange marinbiologer.

Les på Popidol: Slik man blir bannlyst fra butikker!

«Vi har aldri sett dem spise, noe som var nytt i seg selv – men det faktum at de var i en gruppe var fantastisk,» sa Christopher Mah. «Når du ser dem, tenker du på dem som levende kjøttetende ravioli som angriper den svampen.»

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This