onsdag, november 10, 2021

Denne sjøstjernen ser ut som pasta

Må lese

Denne sjøstjernen ser ut som pasta

Plinthaster dentatus , en mystisk og sjelden sjøstjerneart som lever i Atlanterhavet, kalles populært «ravioli sjøstjerne» på...

West Ham får en tsjekkisk milliardær med på laget

Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky kjøper 27% av West Ham, en avtale som har "ligget" i systemet...

Portugal, torskelandet uten torsk

Portugal er landet som spiser mest torsk i verden. De spiser 1/5 av all torsken som fanges...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Plinthaster dentatus , en mystisk og sjelden sjøstjerneart som lever i Atlanterhavet, kalles populært «ravioli sjøstjerne» på grunn av sin bemerkelsesverdige likhet med den populære italienske pastaen.

Eksistensen av denne appetittvekkende sjøstjernen har vært kjent siden 1884, og selv om arten dateres tilbake til dinosaurenes tid, er dens biologi stort sett ukjent for marinbiologer og havobservatører.

Les: West Ham får en tsjekkisk milliardær med på laget

Faktisk har prøvene bare blitt sett i live nylig under NOAA havutforskningen, der flere ravioli sjøstjerner ble oppdaget spisende på en havsvamp .

Ifølge eksperter fikk de unnvikende skapningene kallenavnet sitt på grunn av sin femkantede form og hovne, hovne gjeller.

«Å se dem i deres naturlige habitat er fantastisk ettersom vannet fyller kroppen deres slik at de kan puste, og de har et hovent, oppblåst utseende som ser villedende ut som fyldige nudler,» sa Christopher Mah, en sjøstjerneekspert ved Smithsonian Institution, til CBC Radio .

Sjøstjerneravioliene fikk sine første fem minutter med berømmelse for noen år siden, da den amerikanske institusjonen NOAA publiserte bilder og videoer som viser de mystiske skapningene fra havbunnen i all sin prakt og livnærer seg av havsvampen. Denne oppførselen har aldri blitt observert før og har overrasket mange marinbiologer.

Les på Popidol: Slik man blir bannlyst fra butikker!

«Vi har aldri sett dem spise, noe som var nytt i seg selv – men det faktum at de var i en gruppe var fantastisk,» sa Christopher Mah. «Når du ser dem, tenker du på dem som levende kjøttetende ravioli som angriper den svampen.»

- Advertisement -

Siste nytt

Denne sjøstjernen ser ut som pasta

Plinthaster dentatus , en mystisk og sjelden sjøstjerneart som lever i Atlanterhavet, kalles populært «ravioli sjøstjerne» på...

West Ham får en tsjekkisk milliardær med på laget

Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky kjøper 27% av West Ham, en avtale som har "ligget" i systemet en god stund og som...

Portugal, torskelandet uten torsk

Portugal er landet som spiser mest torsk i verden. De spiser 1/5 av all torsken som fanges i verden, men aller helst...

Premier League øker inntjeningen fra tv med en milliard euro

Premier League er satt til å få et enormt økonomisk løft, ettersom ligaen angivelig er nær ved å sikre en samlet avtale...

Hva kan den nye loven om pengespill bety for deg?

I sommer la kulturminister Abid Raja fram et forslag til ny lov om pengespill. Til tross for over 250 sider med...

More Articles Like This