tirsdag, oktober 5, 2021

Denne banken aksepterer ost som sikkerhet

Må lese

Denne banken aksepterer ost som sikkerhet

Det var italienerne som fant opp banker. Banca Monte dei Paschi di Siena også kjent som BMPS,...

Det finnes ikke noe kraftigere enn «The World’s Hottest Shot»

Det avslører mye når flasken ser ut som om den er i ferd med å brenne opp...

Liverpool manager Jürgen Klopp: «Å ikke vaksinere seg er som å kjøre i fylla»

99 prosent av Liverpools lag er vaksinert mot koronavirus, sier Jürgen Klopp, som ikke forstår dem som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det var italienerne som fant opp banker. Banca Monte dei Paschi di Siena også kjent som BMPS, er den eldste gjenlevende banken i verden.

Den ble grunnlagt i 1472 etter ordre fra Magistraturen i Republikken Siena som Monte di Pietà og har vært i kontinuerlig drift siden den gang.

Les: Det finnes ikke noe kraftigere enn «The World’s Hottest Shot»

Det er muligens den rike og lange historien som gjør at de er frempå også når det gjelder hva som kan stilles som sikkerhet for lån.

For ikke alle lån er sikret med fast eiendom – noen er faktisk sikret med ost! – Ingen av oss liker banker, men dette fremstår som nesten menneskelig.

Å søke om lån, boliglån eller kredittkort krever at du har sikkerhet og inntekt. Og banker vil være sikre på at de får pengene tilbake, og derfor ber de om å bli sikret i hue og ræva.

Les på Popidol: ‘House Of The Dragon’ frister med sin første trailer

Det er en bank som ikke vil ha huset, bilen din eller andre eiendommer som sikkerhet, de ønsker det samme som jeg ønsker på pastaen, nemlig Parmigiano-Reggiano-ost ​​eller parmesan!

Ja, det er sant: det er en bank som godtar ost som sikkerhet! Og ikke hvilken som helst ost: bare autentisk italiensk parmesanost av høy kvalitet, produsert av lokale bønder fra en bestemt del av Italia.

Italienerne er utrolig stolte av kulturen sin. Italias historie, kunst, mat og mange andre ting er kjent over hele verden, og mange mennesker vil oppleve dem. Credito Emiliano – kort sagt CredEm – er en italiensk bank i Emilia -Romagna -regionen som tar kjærligheten og takknemligheten til mat og tradisjon til neste nivå.

I 1953 bestemte bankledere seg for å godta parmesanost som sikkerhet fra lokale bønder som søker lån til små bedrifter. Dette er et perfekt arrangement på grunn av osteproduksjonens art. Vanligvis tar det 18 til 36 måneder for Parmesan å modnes, i løpet av denne tiden leverer ostemakerne det til kjøpere og får betalt for arbeidet sitt.

Les: Har funnet enda et alternativ til Paul Pogba

Imidlertid kan ikke alle bedriftseiere vente opptil 36 måneder med å betale – mange trenger penger raskere for å fylle opp kontantstrømmen. Så når en bank går inn og tilbyr et «ostelån», hjelper det bønder å fortsette å drive sin virksomhet.

Hvilke mengder ost snakker vi om?
Credito Emiliano har en betydelig mengde ost på sine fabrikker.

Ifølge et intervju i april 2017 lagrer en bank vanligvis mer enn 300 000 hjul med ost. På dette tidspunktet ble osten verdsatt til over 160 millioner euro (over 736 000 000 PLN). Det er mye ost!

Banken beholder ikke osten i hvelvet sammen med andre verdisaker. De har bygget et spesielt lager der osten er lagret, og et spesielt team og banksjef passer på osten fra den kommer inn på lageret til den returneres til bonden 1,5 til 3 år senere.

Hvordan fungerer disse lånene?
La oss prøve å forestille oss hvordan en typisk prosess ville se ut for Giuseppe, en lokal bonde, basert på det vi vet.

Giuseppe har lenge hatt en liten parmesanostvirksomhet – det er faktisk en generasjonsbedrift. Men kontantstrømmen er ikke umiddelbar, så bonden trenger raskt et banklån.

Giuseppe har et møte på CredEm og ber om lån. Han er godkjent for det forespurte beløpet, forutsatt at han sender banken et visst antall ostehjul. Guiseppe godtar disse vilkårene.

Nå har bonden økonomiske ressurser til å drive virksomheten sin. Han har nok penger til å mate kuene, betale arbeiderne for å melke kyrne og deretter lage ost. Når parmesanosten er klar, henter bankrepresentanten den – eller kanskje leverer Guiseppe den selv. Vi kan ikke være sikre på slike detaljer, da arrangementene kan variere. Uansett blir Parmesan trygt levert til bankens lager, hvor et dedikert team tar seg av det i opptil 36 måneder.

En italiensk bank holder osten i klimakontrollerte hvelv så lenge kreditten er aktiv. Jo mer osten eldes, jo mer får den i verdi, det samme gjør renten på kontoen din.

Guiseppe betaler ned lånet. Etter utløpet av fristen og modning av osten, skal banken frigjøre sikkerheten. Guiseppe selger ost og fortsetter sin virksomhet. Alle er glade, spesielt de av oss som drysser parmesan på pastaen vår.

Hvorfor er parmesanost så verdifullt?
Parmesanost kan bare produseres i en region i Italia: Emilia-Romagna . Det er fem byer der dette kulinariske vidunderet er født: Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna og Mantova. Det er det, ingen unntak!

Det skal mye melk til for å lage ett hjul med parmesanost – i gjennomsnitt 500 liter. Et hjul med parmesanost kan koste over USD 1000 (mindre enn PLN 4000), og siden det vanligvis veier 40 kg, kommer det ut til PLN 44 for 400g. Bønder produserer rundt 3,6 millioner ostehjul hvert år, noe som anslår industrien til 2,5 milliarder dollar (eller 2,2 milliarder euro). Tilsynelatende elsker mennesker over hele verden og setter pris på italiensk ost!

Ostindustrien var på 3,5 milliarder dollar i 2019, ifølge WorldExport.com . Hvis parmesanost forbruker rundt 2,5 milliarder i året, betyr det at denne majestetiske osten står for brorparten av innenlands eksport av ost. I 2019 tok ost 24. plass på listen over italiensk eksport, og vin tok 10. plass.

Osten er fantastisk. Den er deilig, den får maten til å smake bedre og den representerer en europeisk kultur som har vart i mange generasjoner. Og for noen er det ikke bare deilig meieri, men også arbeid. Parmesanbønder har viet hele sitt liv til dette håndverket, og det er flott å få støtte fra en lokal finansinstitusjon.

Noen av oss har ikke den beste bankopplevelsen. Men det er trøstende historier om banker som støtter lokale små bedrifter, spesielt når de godtar deilig mat som sikkerhet.

- Advertisement -

Siste nytt

Denne banken aksepterer ost som sikkerhet

Det var italienerne som fant opp banker. Banca Monte dei Paschi di Siena også kjent som BMPS,...

Det finnes ikke noe kraftigere enn «The World’s Hottest Shot»

Det avslører mye når flasken ser ut som om den er i ferd med å brenne opp og navnet er "World's Hottest...

Liverpool manager Jürgen Klopp: «Å ikke vaksinere seg er som å kjøre i fylla»

99 prosent av Liverpools lag er vaksinert mot koronavirus, sier Jürgen Klopp, som ikke forstår dem som ikke blir vaksinert. Det minner...

Finn en partner på nettet med datingsider

Er du enslig med store ønsker om å finne den rette partner? I dag finnes det mange muligheter for single ute på...

Tidenes dyreste fotballkamp

Det er vanvittig mye penger i Sport og fotball er ingen unntak. Når Paris Saint-Germain er vertskap for Manchester City på Parc...

More Articles Like This