De store ligaene er i ferd med å sette seg

0
153
Juventus-tilhengerne er godt fornøyde med sesongstarten

Årets norske sesong går mot slutten, men i Europa har de fleste ligaene så vidt startet. I samtlige av de store ligaene har det allikevel blitt spilt tilstrekkelig med seriekamper til at vi kan fastslå hvem som kommer til å kjempe i topp og bunn.

I Norge er interessen vanligvis størst for engelsk fotball, men i denne artikkelen skal vi gå mot strømmen og se litt på situasjonen i de andre fire store europeiske ligaene, nemlig Tyskland, Spania, Italia og Frankrike.

En holkete start for Bayern München

De fleste hadde ventet at Bayern München allerede skulle ha distansert de andre lagene i Bundesliga, men slik har det på ingen måte gått. Klubben tok en sjanse ved å ansette Nico Kovac som ny trener, og etter syv kamper ligger laget på en skuffende sjetteplass med 13 poeng. Det alarmerende er at spillet har forverret seg utover i sesongen, og det hele toppet seg i tremålstapet hjemme for Mönchengladbach. Outsider Dortmund har således benyttet muligheten, og de gulsvarte topper tabellen tre poeng foran fire forfølgere. Vi sitter allikevel med følelsen av at Bayern skal hente seg inn, og det blir nok raskt et trenerskifte på Allianz Arena hvis ikke situasjonen bedrer seg.

Allianz Arena har opplevd en tung start på sesongen

(CC BY 2.0) by Ungry Young Man

… og for Real Madrid

Bayern er allikevel ikke den eneste storklubben som sliter, og det murres allerede mot trener Julien Lopetgui i Real Madrid. Laget har gått på tre sjokktap i Mesterligaen og La Liga, og det verserte flere rykter om at klubben vurderte å fjerne den nye treneren etter tapet mot Alavés i den siste kampen før landskamppausen. Kanskje fikk han beholde jobben fordi Real bare er ett poeng bak Barcelona etter åtte seriekamper, men det er ingen tvil om at det snart må bedring til for å unngå et trenerskifte på Bernabeu. Real og Barcelonas svake start betyr at det er Sevilla som topper La Liga, men få tror at de kan holde helt inn. Sevilla har allikevel lagt et godt grunnlag for å være med å kjempe om en plass i neste sesongs Mesterliga.

Parademarsjer for Juventus og Paris St. Germain

I Italia og Frankrike har derimot alt gått som forventet. Juventus har vunnet alle de åtte første kampene sine i Serie A, og de fleste tipping resultater og nyhetssider om italiensk fotball anser det som en formalitet at klubben tar sitt åttende strake seriemesterskap. Torino-laget har allerede slått den argeste konkurrenten Napoli denne sesongen, og søritalienerne må nok sloss mot Milano- og Roma-lagene om de tre andre mesterligaplassene. Fortsetter Juventus med å være like suverene utover i sesongen, kan laget også hvile flere spillere i serien, noe som betyr at det står godt rustet foran cupspillet i Mesterligaen.

Juventus-tilhengerne er godt fornøyde med sesongstarten

(CC BY 2.0) av forzaq8

I Frankrike er det ingen som kan gjøre noe med PSG, og full pott og 26 plussmål på ni seriekamper taler sitt tydelige språk. Marseille og Lyon er allerede 11 og 13 poeng bak, men også her finner vi en overraskelse. Det tidligere mesterlaget Monaco har nemlig solgt rubbel og bit av spillere, noe som har ført til at laget ligger tredje sist med bare seks poeng på ni kamper. Det største spenningsmomentet i Frankrike denne sesongen virker således å være om laget fra fyrstedømmet beholder plassen i Ligue 1.

tabola

No posts to display