Vil følgere på sosiale medier bestemme om Ronaldo skal byttes ut? (foto: ronaldo, twitter)

Har konseptet med reality-konkurranser nådd den internasjonale fotballarenaen? Ifølge trenerlegenden Arsene Wenger kommer fotball-sirkuset til å forandre seg enormt de neste årene.

Arsene Wenger ble anklaget for å ikke fornye seg de siste årene av sin 22-års-periode hos Arsenal. Dette hindrer ikke 68-åringen å ha noen interessante meninger om hvordan supporterne vil få en mye større påvirkningskraft på det som skjer ute på gressmatta.

Det skjer, om vi vil det eller ikke. (foto: arsenal)

Her er et utdrag fra intervjuet med ESPN.

Wenger om forholdet spillere og klubb:

-For tyve år siden spilte fotballstjernene for klubben sin. I dag gjør klubben alt for spillerne. Før hadde spillerne dårlig samvittighet hvis de ikke leverte på banen. I dag er det klubbene som har dårlig samvittighet i forhold til spillerne sine og spør seg selv hele tiden hva de kan gjøre mer for stjernene.

Wenger om supportere:

-Supporterne har blitt mye mer internasjonale. Lokale supportere fortsetter selvfølgelig med sine lokale lag. Men når Ronaldo forlater Real for Juventus, følger supporterne ham til Juventus. Internasjonale supportere er mer interesserte i spilleren enn klubben. Dette gir stjernene mye makt. Neymar har rundt 170 millioner følgere. Han alene er derfor sterkere enn hele ligaen.

Takker sine følgere. (foto: neymar, twitter)

Wenger om sosiale medier og fotballkamper: 

-I løpet av de neste fem årene kan det skje at sosiale medier påvirker bytte av spillere i løpet av en kamp. I pausen vil det stemmes over hvem av spillerne som skal byttes ut og hvem som får spille i 2. omgang. Dette vil skje.

All makt i disse ben. (foto: ronaldo, twitter)

Wow. Spennende tanker fra en som har blitt beskrevet som en fotball-fossil.

Les på Sporten: Wenger: “Jeg kommer tilbake 1. januar!”