De 10 mest instragramvennlige reisemålene

0
119
Fuerteventura - TUI Norge

Fine feriebilder er noe stadig flere anser som en viktig del av ferien. Her får du de 10 beste destinasjonene for gode feriebilder denne vinteren.

Det er reiseselskapet TUI som står bak denne høyst uofisielle kåringen, basert på hva deres egne kunder foretar seg på Instagram.

– Stadig flere deler flotte feriebilder i sosiale medier, og det positive er jo at dette virkelig sprer reiselysten videre. Jo vakrere jo bedre, det ser vi helt tydelig i tallene over hva som engasjerer våre følgere, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Tall fra TUI viser at eksotiske destinasjoner som Aruba og Mauritius topper listen, men også mer klassiske destinasjoner som Gran Canaria engasjerer.

Topp 10 mest Instagram-vennlige steder denne vinteren er:

1. Mauritius

Strendene består av hvit, myk korallsand og omringet av kokospalmer. Strendene er dog langt fra det eneste som er verdt å oppleve her. Du kan shoppe mote, håndverk og krydder. I innlandet kan du følge turstier gjennom tropisk regnskog, og på museene i hovedstaden Port Louis kan du lære mer om Mauritius franskkoloniale historie.

2. Aruba

Aruba er en av ABC-øyene (Aruba, Bonaire og Curaçao) i Vestindia. Her finner du noen av verdens vakreste strender med azurblått hav og hvit sand. I tillegg er det like vakkert under vann som over vann. På Aruba finnes det en strand for enhver smak, både for deg som bare vil slappe av og for deg som ønsker mye aktivitet på stranden.

3. Gran Canaria (Amadores)

Lille Amadores ligger nedenfor fjellene på sørvestre Gran Canaria, i gåavstand til det betydelig større turiststedet Puerto Rico. Langs stranden ligger det butikker, kaféer, restauranter og barer. Stranden i Amadores er en av øyas fineste. Den består av lys sand og er anlagt i en skjermet bukt, barnevennlig langgrunn og med god plass til alle.

4. Maldivene

Her finner du de nesten uvirkelige hvite strendene man ser på bilder. På kartet ser Maldivene ut som bittesmå kakesmuler på en blå duk. Alt land er skapt av koralldannelser på en vulkansk havrygg og landets høyeste punkt ligger bare drøye to meter over havet. Barriererevet beskytter øyene fra bølger og danner laguner med verdens kanskje beste forutsetninger for snorkling.

5. Thailand (Krabi)

Ao Nang er selve hjertet i Krabiprovinsen på fastlandet øst for øya Phuket. Den lange strandgaten er et fargerikt mylder av butikker, skreddere, thairestauranter og markedsboder og du tar deg lett ut til fine strender på øyene i nærheten med longtailbåt. For noen få thailandske baht kommer du til Ao Phra Nang som er kåret til verdens fineste strand.

6. Fuerteventura

Uansett hvilken vei du snur deg på Fuerteventura ser du lyse sandstrender så langt øyet rekker. Landskapet er åpent og litt vilt, noen steder ørkenlikt med bølgende sanddyner og ofte blåser det en sval bris på denne solsikre Kanariøya. Til tross for at den er nest størst i øygruppen så er likevel ikke turismen så merkbar.

7. Mexico (Playa del Carmen)

Mexico oppfyller de fleste feriedrømmer. Hele året møtes du av kritthvite strender, kokospalmer og et turkist hav. I tillegg finnes mayafolkets tempelbyer, snorkling og mange ulike aktiviteter nær reisemålene våre.

8. Seychellene

Å reise til Seychellene ligger høyt på manges «bucket list». Her finner du noen av verdens fineste strender kritthvit sand med vakre granittklipper som skyter opp og møter det turkisfargede havet. Øygruppen er også preget av sin dramatiske natur, tropiske vegetasjon, unike dyreliv og høye fjell.

9. Zanzibar

Zanzibar har en spennende historie, lange uberørte strender med lys sand og innbydende turkist vann. Hele øya er forresten er fyrverkeri for alle sanser med krydderplantasjer, markeder og mennesker i tradisjonelle kangasplagg.

10. Lanzarote

På vulkanøya Lanzarote venter spennende severdigheter, lange strender og behagelig ferieliv. Ri kamel over lavefjell, oppsøk en vinbodega på landet, prøv kite-surfing, dra til Papagayostrendene med leiesykler og spis skalldyr i en fiskehavn.

tabola

No posts to display