tirsdag, mars 9, 2021

Unge stresser mest i trafikken

Må lese

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

84 prosent av unge sjåfører er hissige eller stresset når de kjører bil, viser ny undersøkelse. Også de eldre er av og til hissige.

– Jo mer du stresser, jo større er sjansen for å havne i en ulykke. Ro ned, sier Roger Ytre Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring.

Han synes det er urovekkende at 84 prosent i aldersgruppen 18-29 år svarer at de stresser og er hissige i trafikken.

– Når du er hissig er det et uttrykk for en adferd som ikke er helt bra i trafikken. Det kan føre til dårlige beslutninger. For eksempel at du kjører i situasjoner der du burde vente, eller at du kjører for fort etter føre- eller trafikkforholdene, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

Hissigheten avtar med alderen og bilførere over 60 er langt roligere. Men, også i denne gruppen svarer over halvparten at de er hissige eller stresset bak rattet, viser en undersøkelse Yougov har laget for Frende Forsikring.

Ekstra farlig på nullføre

1 av 4 ulykker med personbil der unge under 24 år er involvert, er eneulykker. Dette er typisk utforkjøringer. Tallene kommer fra Finans Norge sin skadestatistikk fra 2017 og 2018.

– Eneulykker skyldes ofte at bilen har litt for høy fart, for eksempel i en sving. Er du stresset og uerfaren i trafikken er det lett for å tråkke litt for hardt på gassen, mener fagsjef Ytre Hauge i Frende.

– Årsakene til slike ulykker er sammensatte. Menneskelige feil er en del av det og handler ofte om feilvurderinger eller manglende kompetanse, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Når vi går inn i de kaldeste månedene i året er det ekstra viktig å være oppmerksom.

– Risikoen for alvorlige skader er ekstra stor på glatten, sier Ytre-Hauge. Han anbefaler å ta bremsetester mens du kjører slik at du avdekker om føreforholdene endrer seg i løpet av turen, sier Roger Ytre-Hauge i Frende.

– Husk at det kan være glatt og underkjølt på veien selv om det er noen plussgrader i luften, sier han.

Kilde: Frende forsikring

- Advertisement -

Siste nytt

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

More Articles Like This