onsdag, mai 5, 2021

Dagbladet gir seg ikke på tørre møkka

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen, som skifter koner omtrent i samme tempo som andre skifter undertøy bekrefter overfor Journalisten at avisen anker høyesterettsdommen i Schenken-saken til menneskerettskonvensjonen. (personlig kommentar som er langt innafor ifølge Dagbladet)

Saken dreier seg fortsatt om dekningen av tidligere Ambulansesjåfør Erik Schenken og til tross for at Dagbladet tapte så det sang i høyesterett mener nå avisen at dommen er i strid med Menneskerettskonvensjonen og at Dagbladet holder seg innenfor de vilkår som Strasbourg har etablert for meningsjournalistikken.

Det er Dagbladet sine sterke meninger som igjen er sakens kjerne og hvordan avisen i ytringsfrihetens navn kan løfte en til da utkjent person frem i lyset og tillegge vedkommende egenskaper og holdninger som ikke nødvendigvis samsvarer med sannheten.

Dagbladet prøver å gjøre dette til en prinsippsak om ytringsfrihet og ikke som de fleste utenfor Dagbladet inkludert norsk rettsvesen handler om hvor langt man kan gå i å henge ut og rakke ned på privatpersoner uten at det får konsekvens for den som utfører skaden. På mange måter er Schenken saken en alminnelig mobbesake og burde egentlig behandles deretter.

Kritikken og tapet av anselse som avisen lider som følge av denne saken i det offentlige rom kan muligens til en viss grad tenkes å komme tilbake med en seier i menneskerettskonvensjonen. Trolig ville Dagbladet tjent mest på å la saken ligge og satse på at den kollektive hukommelsen er kort.

Erik Schjenken som ikke lenger er en del av prosessen og som fikk sin sak avsluttet da han vant og Dagbladet tapte så det sang i høyesterett sier han ikke er overrasket over at avisen tar saken videre.
”Jeg skjønner at de må gjøre det. Men jeg er sikker på at de ikke klarer å nå fram”, sier Schjenken.
Dagbladet sin oversendelse av saken betyr at det tar mye lenger tid før den blir avsluttet, bare vurderingen av om de skal ta saken opp til behandling kan ta opp imot et år.
Tiden vil vise at tapet av anseelse for Dagbladet kan bli like vanskelig å vinne tilbake som å vinne tilbake en eks kone, dette kjenner Markussen godt til.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This