En naken mann i kamp mot naturen, Liv Ullmann sin stjernespekkede filmatisering av et August Strindberg stykke fra 1888 og Bent Hamers norske Oscar håp. I tillegg til tre langfilmer sendes også en kortfilm av Oscarvinner Torill Kove og syv Norske samproduksjoner.

Det har i år vært mye bråk i filmbransjen om finansiering av Norsk film. Hvis vi ser på hvor mange og hvor bra film vi lager i Norge om dagen kan det være en ide å fortsette slik finansieringen av film er nå.

Vi har god grunn til å være stolte av årets bidrag til Toronto.

Bent Hamers nye drama 1001 gram får verdenspremiere i programmet Masters på filmfestivalen i Toronto i september.

1001 gram handler om den norske vitenskapskvinnen Marie (Ane Dahl Torp). Når hun reiser til Paris på et seminar om hvor mye et kilo egentlig veier, er det hennes egen målestokk for skuffelser, sorg og ikke minst kjærlighet som til slutt kommer til syne på vektskålen.

Bent Hamer har tidligere vært i Toronto med Eggs, som også vant kritikerprisen der, En dag til i solen, Salmer fra Kjøkkenet, O’Horten og Hjem til jul, og Hamer er svært glad for å vende tilbake til den viktigste filmfestivalen på det amerikanske kontinentet med 1001 gram.

Filmen har premiere i Norge 26. september.

Norges eneste nålevende superstjerne Liv Ullmann er deltagende i Toronto med Frøken Julie. Liv Ullmann er regissør og Jessica Chastain, Colin Farrell og Samantha Morton har hovedrollene i dette kostymedramaet basert på August Strindberg sitt stykke Frøken Julie fra 1888. Filmen skal vises i «Special Presentation». Dette er festivalens seksjon for de virkelig store filmene, med kjente regissører og skuespillere.

Liv Ullmanns Frøken Julie foregår en midtsommernatt på et herskapelig gods i Irland, der den vakre frøken Julie (Jessica Chastain) bryter alle regler. Hun flørter åpenlyst med sin fars dedikerte tjener John (Colin Farrell), og gjennom natten blir de to fanget i et brutalt og lidenskapelig maktspill, hvor de rives mellom tiltrekning og avsky

Frøken Julie får norsk premiere den 12. september, to dager etter den franske premieren.

 

 

Naken mann med sekk løper igjennom den ville naturen, Ole Giæver har laget dramakomedien Mot naturen, filmen vises i programmet Contemporary World Cinama. Filmen handler om Martin som alene reiser alene til fjells og har bare sine egne tanker. Steve Gravestock fra filmfestivalen i Toronto forteller om filmen:

-Martin, helten I Ole Giævers skarpe og overbevisende komiske drama Mot naturen sier til seg selv at han er klar for alt, men å være alene til fjells og innestengt i eget hode viser seg å være mye vanskeligere enn Martin – spilt av Ole Giæver selv i en veldig fin tolkning – har forestilt seg. Drevet fremover av en voiceover som varierer fra sterkt sinne til fullstendig forvirring er Mot naturen blitt en genuint morsom analyse av vår samtids appetitt for selvbedrag og smålighet

Mot naturen har norsk premiere 19. september.

Filmfestivalen er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film, og kjøpere, festivalprogrammerere og presse fra hele verden deltar. Festivalen finner i år sted for 39. gang, i perioden 4. – 14. september 2014. Det er ingen internasjonal konkurranse ved festivalen, men alle filmene konkurrerer om publikumspris, i tillegg til at den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI deler ut en pris til beste film i Special Presentation-seksjonen. Festivalen fordeler filmene i totalt 17 forskjellige program. Filmer har gjerne 2-3 publikumsvisninger i løpet av festivalen, og en visning for presse og industri.

Les mer om norske filmer i Toronto på Norsk Filminstitutt sine sider

f7.no -> adds
tabola