DAB: fire av fem krav innfridd

0
98

Det trengs ca 90 000 flere digitale lyttere innen nyttår for at ikke slukkingen av FM nettet blir utsatt til 2019.

Planen er fortsatt slukking i 2017, men for at planen skal gjennomføres er det fem krav som må være på plass, det eneste som gjenstår er 50% digital lytting innen utgangen av 2015. Tallet pr i dag er 47 % og differansen utgjør ca 90 000.

Det er et imponerende antall digitale lyttere ifølge siste lytterundersøkelse, 1 390 000, men altså pr nå ikke nok, Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge sier at

– Erfaringene fra tredje til fjerde kvartal i fjor viste oss at vi ikke venter noen vekst i lytteroppslutningen når kvartalstallene kommer i oktober. Det henger sammen med sesongsvingninger, den digitale radiolyttingen går ofte ned om sommeren.

Vi forventer derfor ikke å nå dette målet før ved utgangen av åretRolig

Han gleder seg over at dekningskravet er innfridd og bruker ikke altfor mye energi på at IB Thomsen (Frp), i Stortingets familie- og kulturkomité, ønsker omkamp om DAB i Stortinget.

Fremskrittspartiet var det eneste partiet som stemte mot da Stortinget i 2011 vedtok overgangen fra FM til DAB.

– Vi forholder oss til at flertallet på Stortinget, med unntaket av Frp, står bak denne stortingsmeldingen, og jobber etter den planen, sier Torvmark.

Når kulturdepartementet skal fatte sin endelige beslutning i løpet av våren 2015, er det blant annet rapportene fra Medietilsynet de vil legge til grunn.

tabola

No posts to display