Brighton kommer med det største overskuddet som noen gang er rapportert i Premier League

0
1038
Mannen for de gode tidene, manager Roberto De Zerbi

Aha, tenker du sikkert, Brighton sitt enorme overskudd som ble rapportert inn i dag kommer helt sikkert etter salget av Moisés Caicedo på 116 millioner euro og Robert Sánchez på 28,7 millioner euro til Chelsea og Alexis MacAllister på 42 millioner euro til Liverpool. – Men der tar du feil. Brigthton sitt rapporterte overskudd på utrolige 123 millioner pund (1,67 milliarder kroner) er for perioden FØR salgene.

Det betyr i at neste gang Brighton leverer sin økonomiske rapport vil de slå sin egen rekord.

Dette står i sterk kontrast til situasjonen på Goodison Park fra Everton lyste det blodrødt fra et underskudd på 89 millioner pund

6 plass i Premier League, FA Cup-semifinale og salg av spillere som Alexis Mac Allister, Yves Bissouma og Marc Cucurella (pluss kompensasjon for Chelseas signering av Graham Potter). Totalpakken sørget for at Brighton kunne presentere et rekordregnskap for forrige sesong. Omsetningen steg med 17,2 % fra sesongen før.

Les: Nok en storklubb gjør seg klar for Graham Potter

Brighton har gjort det ganske bra med rekrutteringen de siste årene. Både med tanke på å ha en sportslig gjennomslagskraft i klubben og tjene stort på videresalg. – Vi vet f.eks at den irske spissen Evan Ferguson er svært ettertraktet og hvis han blir sogt til sommeren vil sende enda en milliard i den svært velfylte klubbkassa.

Brighton presenterte på onsdag det nest største overskuddet noensinne presentert av en klubb etter Barcelonas overskudd på 300 millioner pund i sesongen 2022-23. Dermed er det den største seieren noen gang rapportert av noen Premier League-klubber.

Les på Sporten: Solskjær var ikke på Sir Alex Ferguson sin lekkede Manchester United UT-liste

tabola

No posts to display