onsdag, juli 15, 2020

Bill Gates kom med pandemi advarsel for fem år siden.

Må lese

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen....

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Allerede i 2015 argumenterte Bill Gates for at den største trusselen mot verden ikke er krig eller naturkatastrofer, men virus.

Senere gjentok Microsofts medgründer denne appellen flere ganger. Hører du på han i dag, mens tusenvis av mennesker kjemper for livet og tusenvis allerede har mistet det, bør man stille spørsmålet: hvorfor mislyktes menneskeheten og hvorfor globale institusjoner og regjeringer ikke iverksatte noen av tiltakene indikert av Gates «for en regnfull dag?»

Bill Gates , en av verdens rikeste og største filantroper har gjentatte ganger i det siste advart om at den største trusselen mot menneskeheten i dag ikke er en global væpnet konflikt, men en pandemi.

Les: Våren kommer tidligere nå enn før

«Hvis noe dreper 10 millioner mennesker, vil det være et virus, ikke en krig»

For snarat fem år siden holdt Bill Gates foredrag om truslene som menneskeheten kan møte i de kommende årene.

«Ingen krig, ingen terrorisme og ingen naturkatastrofer. Hva som vil være den største trusselen mot menneskeheten? – virus!.

2015 i en tale med tittelen «En annen epidemi? Vi er ikke klare ”, som han leverte på TED Talks-konferansen.

Gates holdt foredraget mens Vest-Afrika kjempet mot ebolaviruset, som heldigvis ikke nådde Europa eller Amerika. Det overbeviste grunnleggeren av Microsoft om at verden ikke ville forberede seg på ankomsten av et nytt virus, hvis innvirkning på verden kan være mye sterkere.

Gates sa at hvordan vi håndterte ebola var en «global fiasko.» – Det presenteres av media i USA som vår tids suksess.

Les: Xavi Hernández drømmer om å lede Barcelona og kjøpe Neymar

  • Problemet var ikke at systemet ikke fungerte bra nok. Problemet var at vi ikke hadde noe system.

Gates advarte om at neste gang verden kanskje ikke var så heldig.

  • Mangel på forberedelser kan gjøre den neste epidemien mye mer ødeleggende enn ebola. Hvis noe dreper 10 millioner mennesker i løpet av de neste tiårene, vil det mest sannsynlig være et svært smittsomt virus, ikke krig. Ikke kuler, men mikrober. En del av grunnen er enorme investeringer i kjernefysiske fugleskremsler med liten innsats for å stoppe epidemien. Vi er ikke klare for nok en epidemi

Gates bemerket at menneskeheten har fokusert på å investere i forsvarsindustrien, men ignorerer nesten fullstendig den ekstremt høye risikoen for en pandemi. – Også her i Norge bruker vi vanvittig mye penger på forsvars materiell til tross for at det ikke kan gjøre noe mot virus.

Gates beskrev detaljene rundt ebolaviruset, som til tross for at 10.000 mennesker drept, heldigvis ikke kom seg inn i byene. Hvis det begynte å spre seg i store klynger, ville effektene blitt mye verre. I tillegg var effekten av ebola-infeksjon tydelig nesten umiddelbart, så det var mulig å raskt identifisere hvem som var smittet og iverksette forebyggende tiltak mot denne personen, inkludert karantene.

Vi vet at coronavirus er helt annerledes. Gates bemerket at det ikke kunne utelukkes at det ville være et virus som lar deg føle deg frisk en god stund slik at den smittede ikke vil være klar over risikoen. De vil komme seg på et fly, dra til markedet eller konserten og infisere naboene og overføre viruset over lange hele kloden.

» Virus til dags dato – folk har en 1: 0-poengsum, » sa Gates.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Siste nytt

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen. Den 60 år gamle landslagssjefen...

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er ikke alltid man legger merke...

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til å "vokse opp". - Han...

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der. Han er ikke redd for...

More Articles Like This