Volkswagen taper 22 milliarder i uken

0
141

Man skjønner hvor store Volkswagen er når de kan tape så mye penger og fortsatt stå på beina en stund til. – Det selges nesten ikke biler om dagen og konsernet som sysselsetter mer enn 670 000 ansatte jobber intenst med å finne sikre måter å lage biler på.

Corona-pandemien har sørget for at de har stengt ned flere fabrikker, til tross for det er tapene enorme, 2,2 milliarder euro som normalt er ca 22 milliarder kroner.

Les: Led Zeppelin vant: «Stairway to Heaven» er ikke plagiat

Tyske ZDF skiver om saken i dag. Volkswagen selger ikke biler utenfor Kina, som er oppe og går igjen. – Selskapet leter etter måter å produsere biler på måter som ikke involverer fare for smitte for ansatte.

«Vi tjener ingen salg eller tjener penger utenfor Kina,» sa Volkswagen-administrerende direktør Herbert Diess til ZDF torsdag.

«Vi må tenke nytt om produksjonen. Vi har ennå ikke den disiplinen vi har hatt i Kina på våre tyske lokasjoner. Bare hvis vi, som i Kina, Korea eller andre asiatiske land, får problemet under kontroll, har vi en sjanse til å komme oss gjennom krisen uten å koste jobber».

Les på Sporten: Antoine Griezmann krav gir Manchester United noe å tygge på

Lavere salg
Vi har ennå ikke sett koronavirusvirkningen i bilsalgstall, da viruset først rammet Europa i mars, men i et intervju med media Boersen-Zeitung sier Frank Witter, Volkswagens finansdirektør, at salget for mars hos Volkswagen har falt med 40 prosent.

På verdensbasis sysselsetter Volkswagen 671.000 ansatte og har 124 fabrikker over hele verden. 72 av dem er i Europa og 28 av dem i Tyskland.

tabola

No posts to display